16 Nisan 2024 Salı



10:43   BU ATÖLYEDE TEK BIR VIDA BILE ÇÖPE ATıLMıYOR   10:41   KILOSU 50 TL’YE KADAR DÜŞTÜ: ÇILEKTE AÇıKTA HASAT ZAMANı   10:39   MERSIN’IN ILK KADıN MUHTARLARı MAZBATALARıNı ALıP GÖREVE BAŞLADı   10:37   ESKI FUTBOLCU JOSEPH BOUM HAYATıNı KAYBETTI   10:58   YAYLA VE KÖYLER BAHARLA YEŞILE BÜRÜNEREK RENKLENDI   10:57   BAŞKAN SEÇER’DEN SMA HASTASı MEHMET BEBEĞE DESTEK   10:51   MERSIN’DE “MERCEK-17” OPERASYONU DÜZENLENDI   10:48   ÇBK MERSIN SEZONU 4. OLARAK TAMAMLADı   10:45   ŞAMPIYON FENERBAHÇE   10:43   GAMBIYA’DAN GELDI, ’EN IYI KANAT OYUNCUSU’ SEÇILDI   10:37   MSK DOLUDIZGIN   11:15    “BAYRAM, DAYANıŞMA RUHUNU ÖN PLANA ÇıKARSıN”   11:14   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜK AILESI ILE IFTARDA BAYRAMLAŞTı   11:13   MERSIN RAMAZAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:12   MERSIN’DE ÇıKAN YANGıNDA 6 YAŞıNDAKI ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:08   6. TOUR OF MERSIN ULUSLARARASı BISIKLET TURU TÜM HEYECANıYLA SONA ERDI   13:13   MARDİNLİ İŞ İNSANI KADAK’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI   16:02   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı   16:01   BAŞKAN YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı   15:59   MERSIN’DE ARANAN 87 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
TÜRKİYE EYLÜL AYINDA YENİ BİR DALGA YAŞAYABİLİR
   

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, pandemi sürecinin başından bu yana Sağlık bakanlığı tarafından eksik ve yanlış yönetildiğini iddia ederek, “yapılan yanlışlık ve eksikliklerden bakanlık her hangi bir ders çıkarmadı. Tam aksine benzer eksiklikler ve yanlışlıklara devam etti” dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2021 Cuma 14:21

Mersin Tabip Odası, Sağlık bakanlığının 15 Temmuz’da açıkladığı Covid-19 verilerine ve Kurban Bayramına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, 24 saat içersinde 7.304 yeni vaka görüldüğünü ve 48 kişinin ise hayatını kaybettiğini aktaran Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, bu rakamların kendilerine çok fazla şey anlattığını söyledi. Antmen, “Ülkemiz Eylül ayında yeni bir dalgayı yaşamakla karşı karşıya” diye belirtti.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, pandeminin tüm hızıyla sürdüğünün çok somut bir gerçek olduğunu söyledi. Sağlık bakanlığının 15 Temmuz’da açıkladığı verilere değinen Antmen, “sağlık bakanlığının 15 Temmuz’da açıkladığı 24 saatlik Covid-19 verilerinin; 7.304 yeni vaka, 48 ölüm. Bu rakamlar bizlere çok fazla şey anlatıyor. Öncelikle tam açılma için çok erken hareket edildiği bir başka gerçek. Henüz yüzde 23’lük iki doz aşı ile pandemiyi yok edemeyeceğimiz ise en önemli gerçek” ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYINDA YENİ BİR DALGA BEKLENİYOR

Yarından itibaren dokuz günlük bir bayram tatiline girileceğini söyleyen Antmen, “pandemi önlemlerinden yorulmuş, bıkmış bir topluma bazı şeyleri anlatmanın, kabul ettirebilmenin çok zor olduğunu kabul ediyoruz. Ancak bugün gelinen noktada ülkemiz Eylül ayında yeni bir dalgayı yaşamakla karşı karşıya.  Pandemi süreci başından bu yana sağlık bakanlığı tarafından eksik ve yanlış yönetildi. Bu eksiklikle ve yanlışlıkların birkaç sonucu oldu; öncelikle halkın sağlık bakanlığına ve pandemi yönetimine güveni kalmadı, ayrıca kötü yönetim sonucunda çok daha kısa sürede sona erdirilebilecek salgın çok uzadı ve insanlarda önlemlere karşı bir ilgisizlik ve kayıtsızlık başladı” dedi.

“HALKI TEŞVİK ETMEDE EKSİKLİKLER YAŞANIYOR”

Yapılan yanlışlık ve eksikliklerden bakanlığın her hangi bir ders çıkarmadığını tam aksine benzer eksiklikler ve yanlışlıklara devam edildiğini vurgulayan Antmen, “önceden aşı tedarikinde sıkıntı yaşanıyordu, bugün halkın aşıya ilgisini arttırmada sıkıntı yaşanıyor, önceden toplumsal önlemlerin alınmasında bakanlık ciddi eksiklikler yapıyordu, şimdi bireysel önlemler için halkı teşvik etmede eksiklikler yaşanıyor. Kısaca süreç başında da hatalı yönetiliyordu şimdi de hatalı yönetiliyor. Mersin Tabip Odası olarak sürecin başından bu yana gerek sağlık bakanlığını doğru ve eksiksiz davranmaya, gerekse de halkı doğru bilgilendirmeye ve önlemler konusunda uyarmaya çalıştık. Bu görevimizi bugün de yapmaya devam ediyoruz ve Kurban Bayramı’nın sorunsuz bir şekilde atlatılabilmesi, Eylül ayında çok ciddi bir dalgayla karşılaşmamak için önerilerimizi bir kez daha yenilemek istiyoruz” diye belirtti.

VATANDAŞLAR MUTLAKA AŞI OLMALI

Sağlık Bakanlığının aşılama programına yönelik çok daha programlı çalışması gerektiğini ve aşılamanın bir kampanyaya dönüştürülerek vatandaşları teşvik etmesi gerektiğini belirten Antmen,” Vatandaşlarımızın kalabalık ve kapalı ortamlara girmeme konusunda sürecin başındaki gibi hassas olmaları, maskesiz dolaşmamaları, mesafe ve temizlik konusunda çok daha hassas olmaları önemlidir. Toplu taşıma, kapalı ortamlarda toplantı, kapalı ortamda bayram namazı gibi kalabalık ortamlardan kaçınılmalı, 16 yaşından büyük her vatandaşımız mutlaka aşılarını olmalı ve çift doz aşısı olmayan kişilerle görüşmekten kaçınılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Son olarak, daha sağlıklı bayramlarda buluşmamızın yegane yolunun, bilimin ışığından ayrılmamak olduğuna vurgu yapan Antmen, herkesin bayramını en içten dilekleriyle kutladığını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, pandemi, covid, kurbanbayramı, yasaklar, aşı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA