20 Mayıs 2024 Pazartesi



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN EVDE TEDAVİ HİZMETİYLE YENİDEN AYAĞA KALKTI
   

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Mehmet Süha Doğanay, 2020 Eylül ayında beynine pıhtı atması sonucu kısmi felç oldu. Sol tarafı tutmayan Doğanay, hastanede yoğun bakım servisinde geçirdiği bir aylık tedavinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesinin evde tedavi hizmetiyle yeniden ayağa kalkmayı başardı. Emekli kebapçı olan Doğanay’ın hayali ise sevdiklerine yeniden kebap yapmak.

 

Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 11:46

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Evde Sağlık ve Bakım hizmetleriyle yaş almış, özel gereksinimli, ihtiyaç sahibi veya çeşitli sağlık sorunları nedeniyle fiziksel problemler yaşayan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yatağa bağımlı bir vatandaşın daha yüzünü güldürdü. 

Tarsus’un Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol tarafı felç olan Mehmet Süha Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Doğanay, içinde bulunduğu durumdan Büyükşehir Belediyesinin Evde Sağlık ve Bakım Ekibinin desteğiyle kurtuldu. Doğanay, 5 aylık tedavinin ardından yeniden yürümeye başladı.

AİLESİNİN TALEBİ ÜZERİNE HEMEN TEDAVİ SÜRECİ BAŞLATILDI

İki çocuk babası Doğanay, yüksek tansiyon nedeniyle Eylül 2020’de beynine pıhtı atması sonucunda hastaneye kaldırılarak, yaklaşık bir ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Geçmişte de aynı şekilde rahatsızlanan ve son krizde sol tarafında kısmi felç oluşan Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Hastaneden taburcu edilen Doğanay, ailesinin imkanlarını zorlamasıyla özel fizyoterapi tedavisi almaya başladı fakat olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine aile Mersin Büyükşehir Belediyesinden yardım talebinde bulundu.

Eve gelerek durum değerlendirmesi yapan belediyenin uzman ekipleri, tedavi sürecini başlattı. Yaklaşık 5 aylık ücretsiz fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinin ardından tamamen yatağa bağımlı olmaktan kurtulan Doğanay, baston yardımıyla ilk adımlarını atmaya başladı. Bu süre zarfında Doğanay’ın tansiyon ve ateş ölçümleri yapılıp, elektrik stimülasyonu, kuvvetlendirme, denge ve yürüme egzersizleri de uygulandı.

SEVİNCİNİ OKUDUĞU ŞİİRLE GÖSTERDİ

Kendi ihtiyaçlarını kısmi de olsa yapabilen, uzatılan bardağı alarak suyunu içebilen Doğanay, sevincini ve teşekkürünü kendi yazdığı ‘Gel’ isimli şiiri okuyarak gösterdi. Kebapçılıktan emekli olan Doğanay, tamamen iyileştiğinde sevdikleri için yeniden kebap pişirmenin hayalini kurduğunu ifade ederek, “19 Eylül’de rahatsızlandım. Beynime pıhtı atmış, beni acilen kaldırmışlar. Kaç gün yattım bilmiyorum. Verdikleri ilaçlardan dolayı böbreklerim iflas etmiş. Orada tedavi gördüm, diyalize girdim ama benim yaşamam zormuş, çünkü bu hastalığı ikinci kez atlattım. Birinciyi çok şükür zayıf atlattım. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesinden, Tayfur Bey’i gönderdiler. Tayfur Bey sayesinde yürümeye başladım. Suyumu bile içemiyordum. Şu anda ise sadece elimde biraz sıkıntı kaldı. Sevdiklerime kebap yapmayı özledim” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ YÜRÜYEBİLİYOR”

Doğanay’ın eşi Fatma Gül Doğanay ise eşinin 5 ay sonra attığı ilk adımların kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Doğanay, “Eşim ilk başlarda bir yudum suyu dahi içemiyordu. Bizim yardımımızla kalkıyordu, yatabiliyordu, yiyebiliyordu ama çok şükür şimdi yürüyebiliyor. Sadece kolunda çok az bir sorunu kaldı. Allah’ın izniyle inşallah onu da atlatacak” diye konuştu.

“HASTAMIZ ÇOK ŞÜKÜR KENDİNİ TOPARLADI”

Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde görev yapan Fizyoterapist Tayfur Çelik de Donay’ın tedavinin başlarında yatalak durumda olduğunu ve dengesinin hiç olmadığını belirterek, “Haftanın belirli günleri geldik. Bu fizik tedavi programı neticesinde öncelikle dönme, ayakta durma becerilerini, oturma dengesini kazandı. Akabinde destekli yürümeye başladı. Şu an ise çok şükür bastonla desteksiz olarak yürüyebiliyor. Bastonsuz dengesini sağlayabiliyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterebiliyor. Hastamız çok şükür kendini toparladı” şeklinde konuşarak devam eden egzersizlerle birlikte Doğanay’ın daha iyi olacağını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mehmetsühadoğanay, büyükşehir, belediye, evde, tedavi, kısmifelç

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA