5 Şubat 2026 Perşembe



14:44   ERMENI KATLIAMıNDAN KAÇMıŞLARDı: 108 YıL SONRA KUZENLER VE TORUNLAR ILK DEFA BULUŞTU   14:39   MERSIN’DEKI AMBULANS KAZASı GÜVENLIK KAMERASıNA YANSıDı   14:36   MERSIN’DE OCAK AYıNDA 531 FIRMA DENETLENDI   14:35   AKDENIZ BELEDIYESINDEN KONTEYNERLERE KAPSAMLı TEMIZLIK ÇALıŞMASı   14:33   TARSUS’TA EMEKLILERE YENI EMEKLI EVI MÜJDESI   14:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ KALITE LABORATUVARı AKREDITASYON ALDı   10:51   MERSIN’DE ‘SINEMANıN İLHAM VEREN ANıLARı’ SERGISI AÇıLDı   10:21   MERSIN’DE 3 KıZıN ÖLDÜĞÜ KAZANıN ARDıNDAN ACıLı BABADAN YÜREK YAKAN SÖZLER   09:32   MERSIN’DE ZEHIR TACIRLERINE ŞAFAK OPERASYONU: 43 GÖZALTı, 448 BIN SENTETIK HAP ELE GEÇIRILDI   09:30   HASTA TAŞıYAN AMBULANSLA OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 4 YARALı   16:47   YANGıNDA ZARAR GÖREN TARIHI MERSIN EVININ ÇATıSı TEMIZLENDI   16:12   ANAMUR’DA ÖĞRENCILERE KUR’AN-ı KERIM HEDIYE EDILDI   14:17   MERSIN’DE ARANAN 502 ŞAHıS YAKALANDı, 115’I CEZAEVINE GÖNDERILDI   14:06   SILIFKE’DE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ   13:31   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESI   11:40   MUT’TA ORMAN SUÇLARıNA YÖNELIK ÖNLEME ARAMASı YAPıLDı   10:52   MERSIN’DE GENÇLER EĞITIMDEN ISTIHDAMA DOĞRUDAN YÖNLENDIRILECEK   10:49   MESKİ ANA IÇME SUYU HATTıNDA DEPLASE ÇALıŞMASıNı TAMAMLADı   10:46   MERSIN’DE ÜRETICILERIN KULLANDıĞı YOL YENILENDI   10:41   140 ESERIN YARıŞTıĞı MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ SONUÇLANDı  
 
 
 
 
Başkan Seçer: "Lösemi toplumsal bir sorun"
   

Mersin’de ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında çocuklar ve aileleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, löseminin yalnızca sağlık değil toplumsal bir sorun olduğunu belirterek, tedavi sürecindeki çocuklara ve ailelerine hem kurumların hem de bireylerin destek olması gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 5 Kasım 2025 Çarşamba 14:09

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemi hastası çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Başkan Seçer, hastalığın son aşamasında olan ve son dozunu alacakları ilacın ardından sağlığına kavuşacak çocuklarla sohbet ederek, moral ve motivasyon verdi. Lösemi hastası çocuklar ve ailelerine herkesin destek olması gerektiğini belirten Seçer, "Lösemi toplumsal bir sorun. Bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza ve ailelerine destek olmak başta devletin kurumlarının görevi ama kamu, özel, vakıf ya da bireysel olarak da onlara katkı sağlayabilirsiniz" dedi.

"Çocuklarımızın tedavi sürecinde ailelerin yaşadığı sorunlarda, hepimize görev düşüyor"

Lösemi hastası çocuklar ve ailelerine herkesin destek olması gerektiğini belirten Seçer, "Özellikle çocuklarımızın tedavi sürecinde ailelerin yaşadığı maddi ve manevi sorunlar var. Maddi sorunların yanı sıra, psikolojik sorunlar da yaşıyorlar. Orada sizlere de bizlere de bizler gibi kurumlara da görev düşüyor. Bu toplumsal soruna kamu, özel, vakıf ya da bireysel olarak onlara herkes katkı sağlayabilir" ifadelerine yer verdi.

LÖSEV Adana İl Koordinatörü Betül Özgüven tarafından Başkan Seçer’e ‘farkındalık rozeti’ takdim edilen ziyaretin sonunda Başkan Seçer de çocuklara içinde oyuncaklar ve boyama kitaplarının olduğu hediye paketi verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, lösev, başkanseçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA