21 Eylül 2025 Pazar



14:51   CEZAEVI NÜFUSUNDA TÜRKIYE, DÜNYA IKINCISI!   14:29   ADANA’DA ALEVLERLE SAVAŞ, ITFAIYE TEYAKKUZDA!   13:55   ÇAKıR: “RISKLI SEKTÖRLER DE SIGORTALANMALı”   13:46   METEOROLOJI UYARDı: KUVVETLI YAĞıŞ VE RÜZGÂRA DIKKAT!   13:22   SALÇA YAPARKEN FECI KAZA; GENÇ KıZıN ELI MAKINEYE SıKıŞTı   13:08   KONYA’DA TRAFIK KAZASı: 3 ÖLÜ, 2 YARALı   12:54   GÖNÜLLÜLER ADANALıOĞLU SAHILINI TEMIZLEDI   12:50   VOLKAN KONAK YENIŞEHIR’DE ADıNı TAŞıYAN SALONDA ANıLDı   12:38   YENIŞEHIR’DE SAFRAN SOĞANLARı TOPRAKLA BULUŞTU   12:26   BAŞKAN SEÇER: “PARTIMIZI HUKUK DıŞı KARARLARDAN KORUYORUZ”   12:18   TıRNAK CILASı KıLıFıNDA UYUŞTURUCU! ANAMUR’DA ŞOK BASKıN!   23:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI’NDEN 4 SAATLIK NEFES KESEN KURTARMA   18:29   BAŞKAN SEÇER: “TÜRKIYE’DE HER AN TUTUKLANMA KORKUSU VAR’   18:13   FENERBAHÇE’DE AZIZ YıLDıRıM’ıN DEDIĞI OLDU   17:54   SARı SERUMU HASTANE DıŞıNDA YAPTıRMAYıN!   17:07   SILIFKE’DEN TÜRKIYE’YE ILHAM!   16:52   KÜÇÜK TARAFTARA KURŞUN, ARTıK MAÇA GELMEK ISTEMIYOR!   16:33   TEK TEKER TERÖRÜ; 44 BIN TL CEZA, TRAFIKTEN MEN!   16:15   KıZıNı TIKTOK’TA TEŞHIR EDEN BABA GÖZALTıNDA!   15:51   ABD’DE ASKERI HELIKOPTER DÜŞTÜ: 4 ÖLÜ  
 
 
 
 
Gönüllüler Adanalıoğlu sahilini temizledi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla Adanalıoğlu sahilinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, gönüllü çevre dostları ve vatandaşlar; ellerine eldivenleri takarak sahilde biriken plastik atıklardan cam şişelere, kağıtlardan izmaritlere kadar torbalarca çöp topladı. Birkaç saat içinde çıkan çöp miktarı, doğaya bırakılan atıkların boyutunu gözler önüne serdi.

 

Tarih : 21 Eylül 2025 Pazar 12:54

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çevre duyarlılığını artırmak ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla Adanalıoğlu sahilinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, gönüllü çevre dostları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerine eldivenlerini takan katılımcılar, sahilde biriken plastik atıklardan cam şişelere, kağıtlardan izmaritlere kadar torbalarca çöp topladı. Birkaç saat içinde çıkan çöp miktarı, doğaya bırakılan atıkların boyutunu gözler önüne serdi. Etkinlikte katılımcılar, sadece temizlik yapmakla kalmadı; aynı zamanda çevreye karşı duyarlılığın bir yaşam biçimi olması gerektiğine dikkat çektiler. Çocukların ve gençlerin bu etkinlikte yer alması ise geleceğe dair umut verdi. Büyükşehir, gönüllüler ve öğrencilerle gerçekleştirdiği bu etkinlikle ‘Doğaya sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır’ mesajı verdi.

DR. HALİSDEMİR: “BU ÇÖPLERİN TAMAMI İNSAN KAYNAKLI”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, ‘Dünya Temizlik Günü’nün tarihçesini anlattı. Bu güne özel yaptıkları etkinliğin detaylarını da paylaşan Dr. Halisdemir, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti. Halisdemir, “Bugün 200’den fazla ülkede de temizlik faaliyetleri yapılıyor. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Şu an temizlemiş olduğumuz alandaki kirlilikler kendiliğinden oluşmadı. Tamamen insan eliyle üretilen kirlilikler. Bu kirlilikler rüzgarlarla, deniz yoluyla taşınarak yaşamsal alanımızı kirletiyor. Şu an etrafımızda görmüş olduğunuz plastikler, deniz ortamında zamanla aşınarak mikroplastiklere dönüşüyor. Bu mikroplastikler de denizlere ulaşıyor ve deniz canlıları tarafından yeniyor. Deniz canlılarının yediği mikropastikler bir döngü şeklinde bizim soframıza kadar geliyor ve çok ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor” dedi.

“KİRLETME, DESTEK OL, DENİZLERİMİZE NEFES OL”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi korumak adına yaptıkları çalışmalara da değinen Dr. Halisdemir, Mersin’in yüzölçümü olan 16 bin kilometrekarelik yetki alanlarında bulunan 5 bin kilometrelik yol ağını her gün temizlediklerini söyledi. Dr. Halisdemir, Mersin denizini korumak için de çok çalıştıklarını ifade ederek, “Biz 7 gün 24 saat esasıyla görev yapıyoruz. Yetkimiz dahilindeki bütün alanlarda temizlik faaliyetlerimizi düzenli yürütüyoruz. Ancak tek başımıza bunu başaramayız. Tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz; lütfen kirletmeyelim. Hiçbir atığı sokağa, denize, kumsala atmayalım. Kirletme, destek ol, denizlerimize nefes ol” diye belirtti. Temizliğe katılan sivil toplum kuruluşundan Let’s Do It Mersin İl Temsilcisi Filiz Sezgin, “Bugün aslında bir kişiye değil birçok kalbe dokunduk diyebiliriz. Buraya farklı okullardan geldik ama hepimizin burada olmasının tek amacı dünyayı temiz tutmak. Çünkü şu an bir kelebek etkisiyle aslında birçok kişinin kalbine dokunabiliriz. Buradan aldığımız bir çöple, bir farkındalıkla aslında sadece bir şehire değil, tüm dünyaya dağılabiliriz” şekilde konuştu.

MUHTAR SAKAR: “TOPLUM OLARAK ÇEVREYE DUYARLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Adanalıoğlu Limonlu Mahalle Muhtarı İsa Sakar, Dünya Temizlik Günü’nde kendi bölgelerinin farkındalık için seçilmesine mutlu olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler, sivil toplum örgütleriyle beraber tüm halkla iç içe güzel bir temizlik yapıyorlar. Bizim burası doğası ve deniziyle çok harika bir yer. Büyükşehir Belediyesi her yıl burada aynı temizliği yapıyor” ifadelerini kullandı. Adanalıoğlu Limonlu, Adanalıoğlu ve Akdeniz Mahalle Muhtarlıklarıyla birlikte temizliğe katkı sunduklarını da kaydeden Sakar, “Toplum olarak çevreye duyarlı olmamız gerekiyor. Lütfen bu yapılan hizmetleri boşa çıkartmayın. Siz de elinizden geleni yapın. Burada piknik yaparken veya denize geldiğiniz zaman buraları temiz tutalım. Büyükşehir’le beraber çevreyi korumaya, halkımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere sahili temizleyen herkese teşekkürlerini iletti. Temizlik etkinliğine katılan 11 yaşındaki Turan Yaman Kuyu, “Bugün atılan çöpleri ve atıkları toplayarak doğamızı koruyoruz. Bir pet şişe 5 bin yıl boyunca doğada kalabilir. Lütfen doğamızı koruyalım” dedi. Kayra Bora da temizlik etkinliğinde çöpleri toplayan çocuklardan. Bora, “Bütün sınıf arkadaşlarımla çöp topluyoruz. Çok çöp topladık. Lütfen çevreyi koruyun, hayatınıza kötülük yapmayın” diye konuştu. Çocuklardan Hatice Naz Alkan, topladıkları doğaya ait olmayan atıkları paylaşarak, “Çöp topladık. Cam şişeler, çatal, plastik eşyalar, tabak gibi atıklar topladık” dedi. Çöp ve atık atanlara seslenen Alkan, “Yanınıza alacağınız bir poşetle doğayı koruyabilirsiniz. Lütfen pikniğe giderken yanınıza bir poşet alın ve çöplerinizi onun içine koyun” ifadelerini kullanırken, Elif Ginci ise “Doğayı temiz tutalım ve ona sahip çıkalım” dedi. Katılımcılardan Eylül Göze de çocuklarla birlikte bu temizliği yapmanın önemli olduğunu ifade ederek, “Biz burada etrafı beraber toparlıyoruz. Küçük bir etkiyle başladı ve çocuklarla beraber hepimiz böyle büyük bir sorumluluğun altına girdik. Bu yüzden hem küçüklerimize hem de büyüklerimize teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA