14 Ağustos 2025 Perşembe



17:43   SILIFKE-GÜLNAR YOLUNA ÇıKACAKLAR DIKKAT!   17:21   SILIFKE’DEKI ORMAN YANGıNıNDA EVLER TEDBIREN BOŞALTıLıYOR   17:19   TARSUS’TA YALNıZ YAŞAYAN ŞAHıS ÖLÜ BULUNDU   17:17   BERKAN ARSLAN’ıN ÖLÜMÜNE ILIŞKIN AÇıKLAMA   17:13   ALDEMIR: “24 YıLDıR HIZMETIN HDRESI AK PARTI”   17:10   BU TEKLIF ALıN TERINE HAKARET!   14:30   SILIFKE’DE ORMAN YANGıNı   14:26   “SEFALET ZAMMıNı KABUL ETMIYORUZ!”   12:06   JANDARMADAN "DOLANDıRıCıLıK" OPERASYONU: 34 GÖZALTı   11:42   MEÜ’DEN SAVUNMA SANAYII IÇIN KRITIK PROJE   10:48   KıRMıZı BÜLTEN ILE ARANıYORDU MERSIN’DE YAKALANDı   10:46   YENIŞEHIR’DE KALDıRıM IŞGALLERINE GEÇIT YOK   10:43   MERSIN’DE KÖYLER YENIDEN CANLANıYOR   10:41   MERSIN’DE YABANCı DIL ÖĞRENMEK ÇOK CAZIP!   10:31   GÖLE GIREN ÇOCUK BOĞULDU, AĞABEYININ DURUMU KRITIK   10:27   YEŞIL DENIZ KAPLUMBAĞASıNıN DRAMATIK YOLCULUĞU   10:20   ARANAN ŞAHıS BAZADAN ÇıKTı   09:11   NEYI, KIMDEN SAKLıYOR, KIMDEN GIZLIYORSUNUZ?   15:35   ANAMUR’DA KADıN CINAYETI   15:19   TOROSLAR’A SıFıR ATıK PARKı!  
 
 
 
 
"Uyku apnesi" olan sürücülere uyarı
   

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinan Bodur, "uyku apnesi" olan sürücülere uyarıda bulundu.

 

Tarih : 11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:04

Dr. Sinan Bodur, sürücü olur raporu alım sürecinde uyku apnesi sendromunun ne kadar kritik olduğuna dikkat çekti. Dr. Bodur, uyku apnesinin uyku sırasında solunumun tekrarlayan bir şekilde durması ve başlaması durumu olduğunu söyledi. Bu durumun, uyku kalitesini ciddi şekilde bozduğunu ve bunun sonucunda gündüz aşırı uyku hali, yorgunluk ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilere yol açtığını belirten Bodur, "Uyku apnesi olan bir sürücü, direksiyon başında ani uykuya dalma riski taşır ve bu durum maalesef ölümcül kazalara davetiye çıkarabilir" dedi. Dr. Bodur, orta veya ağır derecede uyku apnesi teşhisi konulan kişilerin tedavi görmeden ehliyet almasının veya mevcut ehliyetini yenilemesinin mümkün olmadığını, ancak tedavinin başarılı olması durumunda sürücülüğe engel bir durumun kalmadığını kaydetti. "Unutmayın, sürücü sağlığı trafik güvenliğidir" diyen Bodur, uyku apnesi belirtileri (horlama, uykuda nefes durması, gündüz uyuklama) olan herkesin vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması gerektiğinin altını çizdi. (iHa)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA