18 Temmuz 2025 Cuma



14:13   400 DERECELİK DÖNER OCAĞINA KARŞI EMEKLE AYAKTA DURUYOR   13:36   SıCAKLAR BASTıRDı, VANTILATÖR SATıŞLARı IKIYE KATLANDı   13:23   SOLI BEACH 20 TEMMUZ’DA AÇıLıYOR   13:18    İTHAL MUZ VERGISI GÜNCELLENMELI!   13:11   YENIŞEHIR’DE ÇOCUKLARıN GELIŞIM TARAMALARı YAPıLıYOR   12:43   MİY’DE YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR   12:30   "HÜKÜMET YANLıŞ POLITIKALARLA ESNAFı BITIRIYOR!"   12:28   DINÇ; "UYUŞTURUCU BEKA MESELESIDIR"   12:24   BEDRETTİN GÜNDEŞ BERAAT ETTİ   12:21   KADıNLARıN YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE!   12:12   CHP’LI KıŞ: “BU YASA TAM BIR DOĞA TALANıDıR!”   12:03   ORMAN YANGıNıNDA ILK 30 DAKIKA ÇOK ÖNEMLI!   11:54   DIKENLI INCIR SEYYAR TEZGAHLARDA   11:52   RESTORANDA MÜZIK KAVGASıNıN ŞÜPHELILERI TUTUKLANDı   11:49   ORGANIZE FUHUŞ OPERASYONUNDA 19 TUTUKLAMA   11:46   MERSIN’DE SUÇLA MÜCADELEDE KARARLıLıK   11:43   GÖREVI BAŞıNDA KALP KRIZI GEÇIREN POLIS MEMURU ŞEHIT OLDU   17:19   KOCAMAZ; “ÇED RAPORLARı FORMALITEYE DÖNÜŞTÜ”   15:19   DSİ’YE MERSIN TARıMı IÇIN YOL HARITASı   14:42   TARSUS’UN 1831’DEKI SOSYAL YAPıSı KITAPLAŞTıRıLDı  
 
 
 
 
400 DERECELİK DÖNER OCAĞINA KARŞI EMEKLE AYAKTA DURUYOR
   

​​​​​​​Mersin’de kavurucu yaz sıcaklıkları etkisini artırırken, kentin emekçileri zorlu koşullara rağmen işlerinin başında. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte, COS Restoran’da görev yapan döner ustası Ufuk Doğan, 300 ila 400 derece arasında ısı veren döner ocağının karşısında mesaisini sürdürüyor.

 

Tarih : 18 Temmuz 2025 Cuma 14:13

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Camişerif Mahallesi’nde hizmet veren COS Restoran’da döner ustası olarak çalışan Ufuk Doğan, sabahın erken saatlerinde başladığı mesaisini, öğle sıcağının en yoğun hissedildiği saatlerde de sürdürüyor. Gün boyu ocak başında ter dökerek çalışan Doğan, tüm zorluklara rağmen işini severek yaptığını ifade ediyor.

"KOLAY DEĞİL AMA SEVEREK YAPIYORUZ"

Sektör yaklaşık 15 yıl ustalık yaptığını söyleyen Doğan, “Bu iş biraz gönül işi, ter döküyorsun, yanıyorsun ama müşterinin ‘eline sağlık usta’ demesi yetiyor. Zor mu? Evet, ama aynı zamanda da keyifli. Severek yapınca yorgunluk bile farklı oluyor,” sözleriyle mesleğine olan bağlılığını dile getirdi.

"İKLİM DEĞİL, EMEK PİŞİRİYOR DÖNERİ"

Dönerin sadece et ve baharatla değil, ustalık ve emekle lezzet kazandığını vurgulayan Doğan, “Lezzetin sırrı; kaliteli et, iyi terbiye ve sabır. Ama en önemlisi de sevgiyle yapmak. Bu işi sevmeden yapanın eli lezzet vermez,” diyor.

Kimi zaman çevre ilçelerden sadece döner yemek için gelen müdavimleri olduğunu belirten Doğan, “Bazı müşterilerimiz başka ilçelerden kalkıp geliyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk ve aynı zamanda sorumluluk. Her dönerde aynı kaliteyi sunmak için uğraşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK SICAKLIKLARDA HAYAT DEVAM EDİYOR

Meteoroloji verilerine göre Temmuz ve Ağustos aylarında Mersin’de hava sıcaklıklarının daha da artması bekleniyor. Ancak tıpkı döner ustası Ufuk Doğan gibi, birçok sektör çalışanı kavurucu sıcağa rağmen üretmeye, hizmet vermeye ve hayatı sürdürmeye devam ediyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  ufuk doğan, döner, usta, sıcaklık, , cos restoran

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA