11 Eylül 2025 Perşembe



15:41   DENETİMSİZ SANAYİ, ZEHİRLİ DUMAN!   14:46   ERMENEK’TE KORKUTAN YANGıN; BIR EV KÜL OLDU   14:28   ANAMUR’DA OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM!   14:18   ALıM GÜCÜ ÇÖKTÜ, ALTıN GRAMı 5 BIN TL’YE DAYANDı!   14:01   DEVLETIN KASASı BOŞ, GÖZLER KÖPRÜLERDE!   13:57   SAĞLıKÇıLARDAN NÜKLEER SAHASıNA ZIYARET   13:40   SILIFKE BELEDIYESPOR’DA TRANSFER ŞOV!   12:59   YUMUKTEPE HÖYÜĞÜNDE ARKEOLOJIK KAZıLAR SÜRÜYOR   12:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN RAFLARA YAKıN TAKIP!   12:40   YENIŞEHIR’DE VELILERI YAKıNDAN ILGILENDIREN PANEL   12:31   UZUNCABURÇ’TA ÇIFTÇI, ÜZÜM BAĞLARıNı SÖKÜYOR!   12:22   BOŞANMA GÜNÜ KATLIAM; ESKI EŞI VE KAYıNVALIDESINI ÖLDÜRDÜ   11:57   ANAMUR’UN YOLLARı HEM KONFORLU HEM DE GÜVENLI   11:38   MERSIN OTOYOLDA ZINCIRLEME KAZA KAMERADA   11:06   KıRATLı, YENILENEN ANAMUR ADALET SARAYı’Nı INCELEDI   10:45   KAÇAK AVCıLıK VE YANGıNLARA KARŞı SıKı DENETIM   10:41   ERDEMLI’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU   10:01   EYLÜL AYıNDA PLAJLAR DOLDU   09:58   İŞE ALıNMAYıNCA GARSONU VURDU   09:52   LIMON VE ELMA IHRACATı ÖN IZNE BAĞLANDı  
 
 
 
 
"Hükümet yanlış politikalarla esnafı bitiriyor!"
   

CHP’li Dinçer’den esnaf için acil çağrı!CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle esnaf ve sanatkârın ağır bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. Dinçer, yüksek enflasyon, faiz ve döviz kuru altında ezilen küçük işletmelerin ayakta kalabilmesi için acil destek çağrısında bulundu.

 

Tarih : 18 Temmuz 2025 Cuma 12:30

Necdet TAŞ

Hükümetin ekonomi politikalarının sonuçlarını en ağır şekilde esnafın yaşadığını vurgulayan Dinçer, “AVM ve zincir marketlerin esnaf ve sanatkârla rekabeti zaten binlerce iş yerinin kapanmasına neden olmuştu. Şimdi de yüksek faiz, yüksek kur ve yüksek enflasyon üçgeninde esnaf yükümlülüklerini yerine getiremez hâle gelmiştir” dedi. Dinçer, küçük işletmelerin krediye ulaşamadığını, vergi ve SGK primlerini ödeyemez duruma geldiğini belirtti. Ayrıca satılan ürünlerin yerine yenilerinin konulamadığını, işçi çalıştırmanın da artık mümkün olmadığını ifade ederek, “Esnafın banka hesaplarına blokeler konuluyor. Bu tablo sürdürülebilir değil” diye konuştu. Esnafın hayatta kalması için kamu borçlarının acilen faizsiz ve uzun vadeli bir şekilde yapılandırılması gerektiğini vurgulayan CHP’li vekil, borcunu düzenli ödeyen esnafa da teşvik sağlanması gerektiğini belirtti. Talat Dinçer, “Piyasada borç yapılandırmasına acil ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek enflasyonu, yüksek faizi, yüksek kuru esnaf yaratmadı. Esnafımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA