11 Mayıs 2024 Cumartesi



16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE İŞ İNSANI SAİT DERVİŞOĞLU’NUN ŞİİR KİTABI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE DÖNÜŞTÜ
   

Mersin’de hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu’nun yayınladığı şiir kitabı bir anda sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Şair ve iş insanı kitabının tüm gelir ve telif haklarını uzaktan eğitim gören ve tablete ihtiyacı olan çocuklara adadı. Dervişoğlu şu ana kadar 800 çocuğa ulaştı. Projenin hedefi ise 5 bin tableti ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.

 

Tarih : 27 Ocak 2021 Çarşamba 16:19

Mersin'in bakliyat sektöründeki öncü firmalarından olan Dervişoğlu Bakliyat’ın yönetim kurulu üyesi Sait Dervişoğlu, eğitime yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projesiyle topluma örnek oluyor. Dervişoğlu dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdüren çocukların tablet ihtiyaçlarını karşılıyor. “Ruhuma Mektuplar” isimli bir şiir kitabı da çıkaran Dervişoğlu kitabından elde edeceği tüm geliri de bu uğurda harcıyor.

PROJENİN HEDEFİ 5 BİN ÖĞRENCİ

Eğitim ve öğretimle buluşamayan kız çocuklarını cehaletin pençesinden kurtarmak mottosuyla yola çıkan Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu’nun yerelde başlattığı tablet projesi dalga dalga yayılıyor. Dervişoğlu, şu ana kadar dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdürmeye çalışan çocuklara EBA projesi kapsamında yaklaşık 800 tablet hediye etti.  Projenin 5 bin tabletle tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Dervişoğlu Akdeniz Bölgesindeki İleri ve Ertuğrul Gazi Ortaokullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Bu anlamlı buluşmaya Mersin Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da destek verdi. Kızıltan’ın da ilk eğitimini aldığı İleri İlkokulu’nda 20 öğrenciye tablet dağıtıldı. Ardından Ertuğrul Gazi Ortaokulu’na giden Dervişoğlu ve Kızıltan okul yönetimi tarafından belirlenen isimlere aynı sayıda tablet hediye etti. Törende Akdeniz Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de hazır bulundu.

KIZILTAN “ GURURLU VE DUYGU YÜKLÜYÜM”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan iş insanlarının  sosyal sorumluluk projelerine liderlik yapmalarının kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “ Bu ilkenin en önemli sorununa duyarsız kalmamız mümkün değil. İçimizden biri olan Sait Dervişoğlu kardeşim çok kutsal bir işe imza atıyor. Bu sahnelere tanık olduğum için gururlu ve duyguluyum. Kendisine şahsım ve örgütüm adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak bu projenin iş insanlarına örnek olmasını temenni etti.

DERVİŞOĞLU “ BİZ MERSİN’DEN BİR IŞIK YAKTIK”

Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu ise bu projenin yayınladığı ‘Ruhuma Mektuplar’  isimli kitabı ile birlikte başladığını söyledi. Dervişoğlu “ Bu projenin çıkış noktasında aslında okutulmayan yada okuyamayan kız çocuklarımız vardı. Proje Pandemi dönemi ile birlikte başlayan uzaktan eğitim şartları nedeniyle farklı bir boyut kazandı. Yerelden başlayan bu proje İzmir’den Ağrı’ya kadar uzanarak ulusal bir projeye dönüşmek üzere. Yani Mersin’den yaktığımız ışık belki de çok yakında Türkiye’yi aydınlatacak” dedi. Projeye Türkiye genelinde destek veren insanlar olduğunu söyleyen Dervişoğlu,  “Bu platformda sadece ben yokum. Bizler gibi ülkemizin aydınlanmasını isteyen ve bu projeye destek veren gönül insanları var. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, saitdervişoğlu, işinsanı, tablet, pandemi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA