3 Ağustos 2025 Pazar



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
2.5 Milyon Kaçak Makaron Ele Geçirildi
   

Adana’da polis, kovalamaca sonucu durdurduğu panelvan araç ve lüks otomobilde 2.5 milyon kaçak makaron ele geçirdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Panelvan aracın sürücüsünün, "Hasımlarım var, polis olduğunu anlamadım" şeklinde savunma yaptığı, öncülük yapan otomobil sürücüsünün ise "Çay içmeye gittik, bir anda yakaladınız" diyerek pişkin bir açıklama yaptığı iddia edildi.

 

Tarih : 31 Ocak 2025 Cuma 15:25

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kente yüklü miktarda kaçak makaron getirileceği bilgisini aldı. Bunun üzerine polis Sarıçam ilçesine bağlı Kürkçüler Mahallesi D-400 karayolunda önlem aldı. Polis öncülük yapan lüks otomobili takibe aldı. Lüks otomobil bölgede defalarca tur atarak etrafta polis olup olmadığını kontrol etti. Akabinde öncü olan otomobildeki kişiler içerisinde gümrük kaçağı makaron yüklü panelvan araçla birlikte kente doğru ilerlemeye başladı.

“POLİS TABANCA İLE ATEŞ AÇIP LASTİKLERİNİ PATLATTI””

Polis bir süre şüphelileri takip ettikten sonra Yüreğir İlçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi D-400 karayolunda “dur” ihtarında bulundu. Öncü olan lüks otomobil ve panelvan araç sürücüleri ihtara uymayıp kaçmaya başladı. Panelvan sürücüsü polis araçlarının üzerine sürüp kaçmaya devam ederken 10 kilometre süren kovalamacanın ardından Yüreğir İlçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde polis her iki aracında lastiklerine tabana ile ateş açtı. Lastikleri patlatılan panelvan araç ve otomobil durdurularak içindeki 5 şüpheli yakalandı. Panelvan aracın sürücüsü Masum D. (28) ve yolcu konumdaki Ferhat K. (29) ters kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi. Lüks otomobilin sürücüsü Alican B. (28) ve yanında bulunan Umut Ö. (30)'de ters kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi.

“2 MİLYON 500 BİN MAKARON ÇIKTI”

KOM ekipleri panelvan araçta yaptığı aramada piyasa değeri 1 milyon 500 bin TL olan 2 milyon 500 bin gümrük kaçağı makaron ele geçirdi. Panelvan sürücüsü Masum D.'nin ifadesinde, ”Hasımlarım var, polis olduğunu anlamadım. Silah sıkılınca kaçtım. Taşıdığım malzemenin de ne olduğunu bilmiyorum” dediği öne sürüldü. Lüks otomobil ile panelvan araca öncülük yapan Alican B.'nin ise emniyetteki sorgusunda, “Biz arkadaşımla çay içemeye gittik. Ben öncü falan değilim evime gidiyordum, bir anda yakaladınız” dediği öne sürüldü. Lüks otomobilin sürücüsü Alican B.'nin silahla kasten yaralama suçundan, arkadaşı Umut Ö.'nün ise yağma suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Kom ekipleri olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada Abdullah Ş.'yide gözaltına aldı. Emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Masum D., Ferhat K., Alican B. ve Umut Ö. tutuklanırken Abdullah Ş. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  adana, polis, makaron, kaçakçılık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA