31 Ekim 2025 Cuma



15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
Akkuyu’da “Açık Kapı Günü” etkinliği!
   

Akkuyu Nükleer A.Ş., Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Türkiye’de inşa edilen Akkuyu NGS’de bu yıl dördüncü kez “Açık Kapı Günü” etkinliği düzenledi. Çevrim içi yayın sırasında, ilk nesil Türk nükleer mühendisleri projenin uygulanması, NGS işletmesinin ana ekipmanları ve prensipleri ile NGS operatörlerinin eğitimi hakkında bilgi verdiler.

 

Tarih : 16 Ocak 2025 Perşembe 13:45

Haber Merkezi

 

Yayında, 1. Güç Ünitesi’nin reaktör bölmesi ve makine dairesi, deniz ve kara hidrolik yapıları ve Personel Eğitim Merkezi gibi santralin kilit tesislerinin görüntüleri verildi.  Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergey Butckikh, “Açık Kapı Günü” etkinliğine rehberlik eden Türk mühendislerle tanıştıktan sonra izleyicilere şunları söyledi: “2024 yılında 1. Güç Ünitesi’nde tam kapsamlı işletmeye alma çalışmalarına başladık. Meslektaşlarım, deneyimli Türk mühendisleri, sizlere en ilginç detayları anlatacak ve gösterecekler. Proje ekibimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin modern, güçlü ve güvenilir bir NGS hayalini gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz özveriyle çalışıyor. Şu anda burada 34 binden fazla kişi çalışıyor ve bunların 28 bini Türk vatandaşı. Yüzlerce genç Türk mühendisi, santralin işletilmesinde doğrudan görev alacak. Türk mühendisleri en iyi üniversitelerde temel eğitim aldı ve almaya devam ediyor. Faal haldeki nükleer güç santrallerinde pratik eğitim görüyorlar ve eşsiz bilgilerini hem Akkuyu NGS'de hem de Türkiye'deki diğer nükleer enerji sektörü projelerinde uygulama fırsatı bulacaklar. Açıklık ve şeffaflık NGS projesinin önemli bileşenleridir, bu nedenle Mersin halkını ve tüm Türkiye'yi, nükleer teknolojinin temsilcileri olarak gördüğümüz genç mühendisler dahil olmak üzere çeşitli formatlarda projenin tüm önemli etkinlikleri hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

 

GÖRÜNTÜLER YOUTUBE KANALINDA YAYINLANDI

 

Açık Kapı Günü kapsamında, Türk nükleer mühendisleri Akkuyu NGS sahasından çevrim içi yayın yaptı. İzleyiciler onlarla birlikte inşa halindeki NGS'nin ana tesislerini izledi, teknolojik süreçlerin özellikleri hakkında bilgi edindi ve benzersiz ekipmanların çalışma prensiplerini öğrendi. Akkuyu Nükleer A.Ş. Nükleer Güvenlik Birimi Fizik Hesaplamaları Baş Uzmanı Mehmet Türütoğlu 1. Güç Ünitesi’ndeki reaktörün donanımı hakkında bilgi verirken, Akkuyu Nükleer A.Ş. Nükleer Yakıt Kontrolü Kıdemli Uzmanı Ebru Adıgüzel, nükleer güç santral sistemlerine su temininde önemli bir işlevi yerine getiren deniz ve kara hidrolik yapılarından bahsetti. Akkuyu Nükleer A.Ş. Ticari Operatörler Grubu Kıdemli Uzmanı Ahmet Yasin Öner ise, türbinin monte edildiği ve çalışmaya hazır olan 1. Güç Ünitesi’nin makine dairesiyle ilgili bilgi verdi. Akkuyu Nükleer A.Ş. Reaktör Kontrol Baş Uzmanı Mehmet Çağrı Çeyner de Akkuyu NGS sahasındaki Personel Eğitim Merkezi’nde nükleer güç santralini yönetecek operasyonel personelin nasıl eğitildiğini anlattı. “Akkuyu NGS'de Açık Kapı Günü” etkinliğinin Türkçe, Rusça ve İngilizce çevrim içi yayın kaydı Akkuyu Nükleer'in YouTube kanalında yayınlandı.  

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  akkuyu, mühendis, türkiye cumhuriyeti, ahmet yasin öner

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA