1 Ağustos 2025 Cuma



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
Ekmen’den yeni yıl mesajı
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yayınladığı yeni yıl mesajında vatandaşlara 2025 yılı için “umut ve mücadele” çağrısında bulundu. 2025 yılında Mersin’in ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyleyen Ekmen, tarım hasılasında 3’üncü büyük il olan Mersin’in tarım alanında da gerilememesi için birtakım acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 1 Ocak 2025 Çarşamba 17:43

Haber Merkezi

DEVA Partisi olarak yeni yılda geçim mücadelesi veren asgari ücretli, emekli ve memurun sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Ekmen, yeni yılda demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulundu. Ayrıca yeni yılda Mersin’in bütçe başta olmak üzere hak ettiği desteği alması gerektiğine dikkati çeken Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin, Akdeniz Sahil Yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, “Mersinli çiftçiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir” dedi.

“ADALETE OLAN GÜVEN TAM TESİS EDİLSİN”

DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yeni yıl dolaysıyla yayınladığı mesajında Mersin’in sorunları başta olmak üzere asgari ücretlinin, emeklinin sorunlarına dikkat çekti. 2025 yılında “umut ve mücadele ” mesajı veren Ekmen, tüm vatandaşlara yeni yıl için sağlık, mutluluk ve huzur dileyerek, yeni yılın ülkenin tüm kesimlerinde dayanışma, adalet, birlik ve beraberlik getirmesini temenni etti. Yeni yıl mesajında Ekmen, demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulunarak, “Ülkemizin her bir ferdinin fikir ve görüşlerini özgürce ifade edebildiği, adaletin herkes için eşit şekilde sağlandığı bir Türkiye'yi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. Ekmen, ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, özellikle sabit maaşla geçim mücadelesi verenlerin yaşadığı zorlukları vurguladı. Açlık sınırının altında açıklanan 22 bin 104 TL'lik asgari ücretle yaşam mücadelesi veren bireylerin, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekti. “Asgari ücretin, temel ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kaldığını görüyoruz. DEVA Partisi olarak geçim mücadelesi veren vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“MERSİN’DE TARIM ALANLARINDA ACİL TEDBİR ALINSIN”

Yeni yıl mesajında Mersin’in sorunlarına da tek tek dikkat çeken Ekmen, TÜİK 2023 yılı verilerine bakıldığında Mersin’de işlerin kötü gittiğinin altını çizerek, Türkiye'de en çok vergi ödeyen 6'ncı il olan Mersin’in 2023'te gayrisafi yurt içi hasılada küçülen illerden biri olduğuna vurgu yaptı. 2025 yılında Mersin’in ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyleyen Ekmen, tarım hasılasında 3'üncü büyük il olan Mersin'in tarım alanında da gerilememesi için birtakım acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.  Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin ve Akdeniz sahil yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti; “Mersinli çiftçiye ve yetiştiriciye gerekli destek mutlaka verilmelidir. Her fırsatta söylediğimiz gibi; Mersinli üreticiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir. Mersinli üreticinin alternatif ürünlere teşvik edici bir şekilde yönelmesini sağlanmalı. Özellikle muz üretiminde aile işletmelerindeki kısıtlamaları kaldırılmalı.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, vekil, mehmet emin ekmen, yeniyıl

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA