16 Eylül 2025 Salı



11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI   01:15   ANNE VAHŞETİNDEKİ KAN DONDURAN DETAYLAR   18:10   HUSUMET KATLIAMA DÖNÜŞTÜ; 4 KIŞILIK AILE KATLEDILDI   18:01   İKI OTOMOBILIN ÇARPıŞTıĞı FECI KAZADA 8 YARALı   17:28   GÖKSU NEHRI’NDE RAFTING KEYFI!   16:47   SILIFKE’DE IKI CADDE TEK YÖN OLUYOR   16:20   FENERBAHÇE, KULÜPLER BIRLIĞI FAALIYETLERINI DURDURDU!   16:13   ERDEMLI’DE TATIL SITESINDE YANGıN   15:10   SAĞLıKLı VE EKONOMIK PROTEIN IÇIN BAKLIYAT!   14:36   ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIG AŞAMASı HEYECANı YARıN BAŞLıYOR   14:26   OTOYOLDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı   13:38   DEM PARTI’DEN EKMEK ZAMMıNA TEPKI!   13:35   ‘TUTUKLU SAVUNMAYı REDDEDIYORUZ’  
 
 
 
 
Gündoğdu: “Domino tesirli iflaslar yaratır”
   

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Türkiye’de ağustos ayı itibariyle uygulanacak Enflasyon Muhasebesi Uygulamasıyla ilgili, mali müşavirler ve vergi mükellefleri üzerinde büyük bir adaletsizlik ve ek vergi yükü yaratacağını vurguladı.

 

Tarih : 20 Ağustos 2024 Salı 17:23

Firmaların satış yapmasa dahi kayıtlı stoklar, makine-teçhizat, sermaye ve diğer demirbaşların enflasyon oranında yeniden değerlendirileceğini belirten Gündoğdu, ülke genelindeki yüzbinlerce vergi mükellefinin bu uygulama ile adil olmayan bir vergi yükü ile karşı karşıya kalacağını ifade etti. Gündoğdu, “Orta Vadeli Programın sonuçlarını verdiği, iş dünyasının önünü görmeye başladığı bu dönemde bir nevi yeni varlık vergisi olarak hayata geçen bu uygulama ile şirketler zor duruma düşecektir. TL'nin değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon sonucu fiyatları artan hazırdaki şirket varlıklarına yeniden değer biçilerek oluşan kar veya fiyat artışı üzerinden yüzde 25'lere varan vergiler çıkarmak domino tesirli iflaslar yaratacaktır" dedi.

“HESAPLAR YARIYOLDA ŞAŞAR”

Şirketlerin sene başında tahmini bütçe ve bilançolar ile yönetildiğini belirten Gündoğdu, sene bitmeden getirilen yeni vergiler ile hesapların sapacağına dikkat çekti. Gündoğdu, "Şirketler bu zorlu ortamda sene sonunu görmek, finansmana erişmek ve günü kurtarmak gibi hesaplar peşinde koşarken ek vergi ve ödemelerin çıkarılması ile sene başındaki hesaplar tutmayacak ve birçok şirket batma noktasına gelecektir. Bu uygulamaya son verilmemesi durumunda uzun yıllardır mücadele ettiğimiz işsizlik oranları tekrar artabilir. Bu uygulamadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA