16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
Motosiklet sürücüleri güvenli sürüş becerilerini geliştiriyor
   

Mersin’de, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyor.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 14:46

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2024 Yıllı İleri ve Güvenli Sürüş C Lisanlı Eğitmen Yetiştirme Programı'nın pratik ve teorik eğitimleri Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri aldıkları eğitimlerle hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyorlar. Mersin Stadyumu yanındaki alanda gerçekleştirilen eğitimler, motosiklet kullanıcılarının hem kendi güvenliklerini, hem de çevrelerindeki diğer sürücülerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Programı başarıyla tamamlayan motosiklet sürücüleri lisanslı olarak akademilerde eğitmenlik yapabiliyor. Program sayesinde, motosiklet kullanıcıları hem teorik hem de pratik eğitimlerle donatılarak, ileri düzeyde sürüş becerileri kazanıyor. Eğitmenlik lisansını alan sürücüler ise farklı şehirlerde düzenlenecek güvenli sürüş eğitimlerinde eğitmen olarak görev alabiliyor. Türkiye genelinde güvenli sürüş kültürünün yayılmasına katkıda bulunacak eğitimlerin Mersin'de gerçekleştirilmesi, kentin bir eğitim merkezi haline gelmesine katkı sağlıyor.

"Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yusuf Güder, eğitim programına verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e teşekkür etti. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak 2018 yılında motosiklet kazalarının önlenmesi ve insan kayıplarının azaltılması için güvenli ve ileri sürüş dedikleri eğitim programını, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onaylamış olduğu müfredatla Avrupa standartlarında eğitimler verdiklerini belirten Güder, "Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması ve insanların canını korumak. Trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetini geliştirmek adına işin doğru tekniklerini öğrettiğimiz ve uygulayıcıların da motosikletlerini tanımaları için yaptığımız bir eğitim. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen eğitmenleri 6 günlük bir programda yetiştiriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni Nuri Orukçu da eğitimlerin trafiğe kapalı alanda uygun zeminde verildiğini ifade etti. Eğitimlerle motosiklette sürücü hakimiyetinin arttığını dile getiren Orukcu, bunun da daha güvenli bir sürüşü beraberinde getirdiğini kaydetti. Orukcu, "Burada eğitmen olarak yetişen arkadaşlarımız ya kendi akademilerini açarak ya da mevcut akademilerde görev alarak, yeni başlayan motosiklete gönül vermiş motosiklet sevdalılarına güvenli sürüşü öğretmeye çalışıyor. Böylelikle trafikte daha güvenli yol almaya başlıyorlar" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, motorsiklet, sürücü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA