16 Eylül 2025 Salı



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk eğitim faaliyetini gerçekleştirdi
   

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinde, iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yönelik Tarım ve Gıda Sektörleri Odaklı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına Uyum Eğitimi düzenlendi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2024 Salı 12:26

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kurulan Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mersin’deki ve bölgedeki sektörler için yeşil ekonomiye dair önemli bir odak olmayı hedefleyen merkez; iklim krizinden etkilenen tarım ve gıda sektörlerinin temsilcilerini bir araya getirerek eğitim düzenledi. Eğitimi, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil verdi.

Yeşil Dönüşüm Merkezi için tüm iç ve dış paydaşlar bir arada

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, Yeşil Dönüşüm Merkezini, Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğiyle ilgili yürüttüğü çalışmalarda bir çatı olarak kurduklarını, iklim değişikliği ile çevre konusunda çalışmaların yürütüldüğü bir merkez olduğunu söyledi. Merkezin kuruluş çalışmalarına kısa süre önce başladıklarını belirten Zorlu, bugüne kadar bir iç paydaş, bir de dış paydaş toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zorlu, "İç Paydaş Toplantısına belediyemizin ilgili dairelerinin temsilcileri katıldı. Bundan sonraki çalışmalar yürütülürken ‘iklim dostu’ bir bakış açısıyla projelerin üretilmesi ve bu çalışmaların bu şekilde yürütülmesini amaçlayan bir çalışma gerçekleştirdik, bir bilinçlendirme faaliyeti yaptık” dedi.

Gerçekleştirdikleri Dış Paydaş Toplantısında da kentteki ana aktörlerle bir araya geldiklerini dile getiren Zorlu, “Ticaret sanayi odaları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir grupla toplantı gerçekleştirdik. Biz Yeşil Dönüşüm Merkezi’ni kurarken amacımızın ne olduğunu, ne yapmak istediğimizi onlara anlattık ve işbirliği içerisinde bu merkezin faaliyetlerini birlikte yürütmeyi ve çalışmaları birlikte şekillendirmeyi hedeflediğimizi ifade ettik” diye konuştu.

"RESLOG Projesi de bize destek oldu"

Kentteki aktörlerden en önemlilerinden birinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) olduğunu vurgulayan Zorlu, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, özellikle üretim sektörlerinin yeşil dönüşüm konusunda düzenlenmesi, onlara bilinçlendirme faaliyetinin verilmesi için birlikte çalıştığımız bir faktör. Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kurulum aşamasında Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte birçok çalışmaya imza atmış olduğumuz Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi de (RESLOG) bize destek oldu. RESLOG ekibi, Yeşil Dönüşüm Merkezi’nin kuruluş aşamasında İsveç’ten bir uzman getirerek, yurtdışı örneklerinin nasıl olduğuna dair bir bilgilendirme gerçekleştirdi” dedi.

Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezinin ilk eğitim faaliyetini MTSO'da gerçekleştirdiklerini belirten Zorlu, “Burada da iklim değişikliklerinden ve dünyanın artan ortalama sıcaklığından en fazla etkilenen kırılgan bir grup olan tarım ve gıda sektörü temsilcilerine yeşil dönüşüm konusu, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenlemesi, Emisyon Takas Sistemi gibi konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi gerçekleştirdik. Bu tür faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz"

Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG-Türkiye) Ulusal Proje Koordinatörü Çiğdem Ayşenur Atasoy da yerel yönetimleri desteklemek adına bir dizi projeyi 2018 yılında hayat geçirdiklerini söyledi. Özellikle Suriyeli göçü alan şehirlerin planlama ve kentsel dirençlilik alanlarında kapasite desteği sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Atasoy, 2019 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çalıştıklarını kaydetti. Atasoy, “Göçten etkilenmiş, belediyelere kapasite desteği sağlıyoruz. Bugün de İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ile yerel ekonomik kalkınma çalışıyoruz" dedi.

Gıda ve tarım sektörünün temsilcileri bir araya geldiklerini belirten Atasoy, Mersin’de çalışan firmaların yeşil mutabakat süreçlerine hazırlıklı olabilmeleri için eğitim verdiklerini kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, YeşilDönüşümMerkezi, BurcuYavuz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA