15 Mayıs 2024 Çarşamba



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
MERSİN’DE LOJİSTİK SEKTÖRÜ ‘ŞOFÖR OKULU’ KURULMASINI TALEP EDİYOR
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi Meclis Üyeleri, az sayıdaki eski tecrübeli personel ile çalışmak durumunda kalıp bu kişilerin yerine yeni yetişen kalifiye personel bulunamamasından sikayet etti. Özellikle şoför bulma noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden meclis üyeleri, sorunun çözümü için ‘şoför okulu’ kurulmasını teklif etti.

 

Tarih : 21 Ocak 2021 Perşembe 13:27

MTSO19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi Meclis Katip Üyesi Orhan Kemal Yüksel ve Meclis Üyesi Ufuk Maya, sektöre ilişkin değerlendirmeler yaparak sektör temsilcilerinin taleplerini dile getirdi. Mersin ekonomisinde lojistiğin önemli yere sahip olduğunu vurgulayan meclis üyeleri, bu sektörün daha da geliştirilip altyapısının güçlendirilebilmesi adına yapılabilecekleri anlattı. Özellikle kalifiye eleman sorunu yaşandığını ve bunun önümüzdeki süreçte daha fazla hissedileceğini vurgulayan Yüksel ve Maya, aynı zamanda kentte Organize Lojistik Bölgesi kurularak sektördeki dağınık halde çalışmaların bir araya toparlanması talebinde bulundu. 

“BELGESİZ VE YETKİSİZ İŞ YAPILAMAMALI”

Meclis Katip Üyesi Orhan Kemal Yüksel, belgesiz verilen taşımacılık hizmetlerinde fatura kesilebilmesinden şikayetçi oldu. Lojistik sektöründe çok yüksek maliyetler ödenerek taşıma belgelerinin alındığını kaydeden Yüksel, “İşini hakkıyla yapmak isteyen birçok arkadaşımız bankadan kredi çekip belge alıyor. Ama yetersiz denetimler nedeniyle belgesiz çalışan firmalarla rekabet zorlaşıyor ve kredi çeken arkadaşlar iş de yapamadığı için borçlarını ödeyemiyor. Sektörün en büyük sorunlarından biri de bu; belgesiz ve yetkisiz iş yapılması” dedi. 

“KRİTERLERE UYGUN ŞOFÖR İŞSİZ KALMAZ”

Bir diğer sorunun şoför bulunması konusunda yaşandığını anlatan Yüksel, artık yollarda sıkı şoför denetimleri yapıldığını ve mevcut durumda sektörde tüm belgelere sahip kalifiye şoförün çok kalmadığını söyledi. Sağlıkları elverdiği sürece 65 yaş üstü şoförleri çalıştırmak durumunda kaldıklarını dile getiren Yüksel, SRC belgesi tamam olan, psikolojik sorunları bulunmadığını belgeleyen kalifiye genç şoförler bulunmadığını bildirdi. Bu sorunun çözümü için ‘şoför okulu’ kurulmasını öneren Yüksel, konuyla ilgili Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile görüştüklerini, böyle bir okulun kurulmasına destek olmaları halinde okulu bitiren, kriterlere uygun hiçbir şoförün işsiz kalmayacağını bildirdiklerini söyledi. Ancak pandeminin başlamasıyla çalışmaların yarım kaldığını kaydeden Yüksel, “Önümüzdeki süreçte havalimanının da tamamlanmasıyla birlikte bölgede şoför ihtiyacı daha da artacak” diyerek bu konuda çözüm üretilmesi ve lojistik altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE DAHİ SEKTÖR HIZ KESMEDİ”

Meclis Üyesi Ufuk Maya da sektör temsilcilerinin taleplerini dile getirdi. Meclis üyeleri olarak sektör temsilcilerini ziyaret ettiklerini belirten Maya, en büyük talebin kalifiye personel ve yetkin şoför sorununun çözümü olduğunu söyledi. Lojistik sektörünün Mersin’de hızla büyüdüğünü, hem işlem hacmi hem de müşteri çeşitliliği açısından ciddi boyutlarda geliştiğini, pandemi sürecinde dahi hız kesmediklerini ifade eden Maya, “Bu hızlı büyümeyi sürdürebilecek yetişmiş personel ve yetkin şoför bulma noktasında sorunlar var. Ağır vasıta şoförü de operatör de forklift kullanıcısı da reach stacker (konteyner istifleme makinesi) operatörü de bulmakta zorlanıyoruz. Alanında yetkin personel büyük ihtiyaç” şeklinde konuştu.

Özellikle son dönemlerde araçların çok ciddi donanıma sahip olduğunu, çok büyük yatırımlarla temin edilebildiğini hatırlatan Maya, bu araçları deneyimli, aklıselim insanlara teslim etmek istediklerini vurguladı.

“ALTYAPI OLMADAN LOJİSTİK ENSTRÜMANLARI BİR ARADA ÇALIŞAMAZ”

Pandemi sürecinin 2021 yılı sonunda tamamlanacağına inandığını, ardından sektörlerin daha da hareketleneceğini göz önünde bulundurarak bugünden gerekli çalışmaları yapmak gerektiğini kaydeden Maya, “Mersin, lojistik altyapısı yüksek bir şehir. Ancak mevcut durumda dağınık alanlarda depolama ve lojistik faaliyetler yapılıyor. Yarın havalimanı da tamamlanıp kargo terminali kurulduğunda çok daha fazla depolama ve lojistik operasyonları destekleyecek enstrümanlara, gümrüğe, yakın sahalara ihtiyaç duyulacak. Bugünden Organize Lojistik Bölgesi oluşturarak dağınık durumda faaliyet gösteren sektörü bir araya toplamalıyız. Lojistik, altyapı isteyen bir sektör. Altyapı olmadan lojistik enstrümanları bir arada çalışamaz. Keşke Karaduvar tamamen limana dahil edilse; dış ticaret kenti Mersin’in bu sektördeki gücü daha da artırılabilse” şeklinde konuştu.

Akdeniz Bölgesine yapılması planlanan yeni konteyner limanına da değinen Maya, böyle bir yatırımın ancak lojistik altyapısı bulunan bir kente yapılabileceğini, dünya ile entegre bir liman bulunan bölgenin tercih edilmesinin doğru olacağını, bu nedenle Mersin’den başka bir alternatif bulunmadığını vurgulayarak, planlamalarda şehirlerin güçlü yanlarının mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

                                        

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, lojistik, şoförokulu, sektör, mtso,

Yorum Ekle comment Yorumlar (21)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

  • Gönderen : Amparo Huckstep - Tarih : 10/9/2021 - 16:13:12
    Hello from SunDataGroup.com We are selling leads from around the world. I thought your company could benefit from it. You can visit our website www.SunDataGroup.com to see some of our data. We have a special offer running. All our databases for $99.

  • Gönderen : Sang Gillam - Tarih : 16/4/2021 - 18:59:26
    Do you need clients? We compiled some of the world``s top databases for you at ridiculous low prices. $49 for any of our databases or $99 for all 16 databases! Visit BestLocalData.com Regards, Sang

  • Gönderen : Rigoberto True - Tarih : 14/4/2021 - 06:16:30
    Hello, Send unlimited emails to unlimited lists with one click and no monthly fees! $99 once off! LifeMailNow.com

  • Gönderen : Philomena Tiffany - Tarih : 8/4/2021 - 01:53:34
    Hey, It was nice speaking to you the other day, this is the service I was telling you about that helped us boost our ROI almost 2000% Its a company called Lifemail.studio sorry it took so long to get back to you. They allow you to send any email doesn``t matter what. We dealt with a guy named Michael, he was friendly and got us setup really quickly. Regards, Philomena



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA