5 Ağustos 2025 Salı



17:32   BAŞKAN BOLTAÇ: “MILLETIN OLANı MILLETE VERMEYE GELDIK”   17:25   MERSIN ILE LAZKIYE ARASıNDA IŞBIRLIĞI PROTOKOLÜ IMZALANDı   17:18   KÜÇÜK OSMAN’ıN BÜYÜK HAYALI   17:11   CHP’DE ILÇE BAŞKANLıK YARıŞLARı BAŞLıYOR   16:50   YOL KENARıNDA DURAN OTOMOBILE ÇARPAN ARACıN SÜRÜCÜSÜ KAÇTı   15:40   “ADALET VE DEMOKRASI HERKES IÇIN OLMALı”   14:01   MERSIN’DE 13 YAŞıNDAKI ÇOCUK BABASıNı BAŞıNDAN VURDU   13:02   MUT ENGELLILER DERNEĞI TAHLIYE EDILIYOR   12:44   SUBAY EVLERI SITESI’NDE PANIK, BIR BINA TAHLIYE EDILDI   12:32   FAHIŞ FIYATA GEÇIT YOK, MERSIN’DE FIRMALARA 842 BIN TL CEZA   12:28   AKİB’TEN 1,3 MILYAR DOLARLıK IHRACAT!   12:24   GÜLNAR’ıN CADDELERI ŞIMDI DAHA DA KONFORLU   12:11   MERSIN’DE SıNıRLARı AŞAN DOSTLUK!   12:07   ADANA PTT’DE 51 KIŞI IŞTEN ATıLDı   12:04   MERSIN’DE HUZUR OPERASYONLARı SÜRÜYOR   12:01   “LÜTFEN DIKTIĞIM FIDANLARı SÖKMEYIN”   11:57   MERSIN POLISINDEN GELECEĞIN AŞÇıLARıNA DESTEK   11:53   TARSUS’TA CAN DOSTLARA MODERN YUVA   11:49   ESKI AVUKAT UYUŞTURUCUYLA YAKALANDı   16:34   TÜİK VERILERI GERÇEK HAYATLA ÖRTÜŞMÜYOR!  
 
 
 
 
ERDEMLİ’DE ÜRETİCİLER DON RİSKİ NEDENİYLE SOBA YAKARAK NÖBET TUTTU
   

Mersin´in Erdemli ilçesinde domates yetiştiren üreticiler meteorolojiden gelen uyarılardan sonra zirai don riski nedeniyle seralarında soba yakarak tüm gece nöbet tuttu.

 

Tarih : 21 Ocak 2021 Perşembe 10:20

Mersin’in ilçelerinden Erdemli’de yoğun olarak serada domates yetiştiriciliği yapılan Üçtepe Mahallesinde üreticiler,  meteorolojinin uyarısıyla seralarına önceden kurup hazırladıkları sobaları yakarak zirai don riskine karşı önlem aldı. Termometrenin 3 dereceyi göstermesiyle birlikte üreticilerin zirai don nöbeti de başlarken sobalar yakıldıktan sonra seraların farklı noktalarına asılan termometreler sık sık kontrol edildi.

Üçtepe Mahalle Muhtarı aynı zamanda domates üreticisi Mahmut Yazgan, "Meteoroloji uyarı verdi. Derecelerin düşmesiyle bizde sobalarımızı yaktık. Domateslerimizi zirai dona karşı korumak amacıyla nöbet tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretici Hacı Ali Yazgan ise, "Soğukta geldik derecelerimizi kontrol ettik. Derece 3´e düşerken sebzemizi zirai dona vurdurmamak için son hızla mücadelemizi yapıyoruz. Sobalarımızı yaktık. Güneş çıkana kadar serada sıcaklık kontrol altında olacak. Acaba söndü mü, kömür takviyesi gerekiyor mu diye kontrol edeceğiz” şeklinde konuşurken güneş doğana kadar nöbet tutacaklarını söyledi.

Dışarıda hava sıcaklığı gece yarısından sonra sıfır dereceye kadar düşerken, seralarda ise dereceyi yüksek tutma telaşı yaşandı.

                                        

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, don, risk, üreticiler,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA