17 Eylül 2025 Çarşamba



15:31   TAZELENME ÜNIVERSITESI’NDE YENI DÖNEM KAYıTLARı TAMAMLANDı   14:44   MERSINLI KADıNLAR ‘MAHSA AMINI’YI ANDı   14:02   MERSIN’DE 324 KM SAHIL VAR, NEDEN 5 YıLDıZLı OTEL YOK?   13:32   KAÇAN ÇOCUKLARı TAKIP EDIP VURMUŞLAR!   12:49   ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE TUTUKLANDı   12:37   TEZGAHLAR DOLDU, FIYATLAR DÜŞTÜ   12:25   MERSIN’DE SPORLA DOLU BIR HAFTA BAŞLADı!   12:21   ENFLASYON MASALıYLA GERÇEKLER GIZLENEMEZ   12:09   MERSIN’DE SAHADA, YOLDA VICDANDA KAZANDıLAR!   12:01   MERSIN’DE TERS YÖN DEHŞETI   11:04   MERSIN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞIŞIMI   10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3   10:19   HAYALINI KURDUĞU MOTOSIKLET, SONU OLDU…   10:10   SUÇUN HARITASı ÇıKARıLDı; 49 ILDE AYNı ANDA BASKıN!   10:01   ÖLEN KOCASıNıN ILACıNA FATURA GELDI   18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!  
 
 
 
 
Serada çalışan işçiler sıcakta bunalıyor
   

​​​​​​​Mersin’de yaz sıcakları etkisini sürdürürken, serada çalışan işçiler kimi zaman 50 dereceye varan sıcaklık altında biber hasat ediyor.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 13:39

Hava sıcaklıklarının artmasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar, çeşitli yöntemlerle serinlemeye çalışıyor. Kimi vatandaşlar ise geçimini sağlayabilmek için sıcağa aldırmadan çalışmak zorunda. Bunlar arasında, günün 8 saatini serada zorlu çalışma temposunda geçiren işçiler de yer alıyor.

Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu beldesindeki seralarda sabah saat 05.00'te iş başı yapan işçiler, sıcak hava ve nem altında saat 13.00'e kadar biber hasat ediyor. Termometreler hava sıcaklığını 35 ila 40 derece arasını gösterirken, sera içinde hissedilen sıcaklıklar ise 45 ila 50 dereceye kadar çıkabiliyor. Son günlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, oluşan nemle birlikte seralar adeta 'hamam gibi' olmaya başladı.

"Dışarısı 40 dereceye yakınsa, içerisi 50 derece civarında"

İşçilerden Mustafa Yılmaz, serada çalışırken sürekli terlediğini bu nedenle da sık sık tişört değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Yıldız, "Yapacak hiçbir şey yok. Ekmek parası için koşuyoruz. Şu an dışarısı 40 dereceye yakınsa, içerisi 50 derece civarında. Şu an birinci tişörtü değiştirdim, ikinci tişörte geçtim. Daha 2 dakika olmadı, yine kan ter içinde kaldım. Gerçekten aşırı bir sıcak var ama yapacak bir şey yok. Başka yapacak iş olmadığı için serada çalışıyoruz. Biz çiftçiler yetiştirmezsek, sizler nereden yiyeceksiniz" şeklinde konuştu.

"İşçiler bazen sıcaktan dolayı bayılıyor"

Sabah saat 05.00'te işe başladıklarını ve öğlen saat 13.00'e kadar biber hasadı yaptıklarını ifade eden Ali Deniz de "Sabah 05.00'ten öğlen 13.00'e kadar çalışıyoruz. Bir iki saat mola verdikten sonra saat 15.00'te tekrar işe başlıyoruz. Serada sıcaklıklar bazen 45-50 dereceyi buluyor. Görüyorsunuz zorluklarımızı, çiftçinin hali budur. Çiftçi sıcak soğuk dinlemez, malının üstündedir, emeğinin üstündedir. İşçiler bazen sıcaktan dolayı bayılıyor. Su dahi yetiştiremiyoruz” diye konuştu.

İşçi kadınlardan birisi ise "Çok sıcak, yani biz sıcaktan çalışamıyoruz, bazen sıcaktan boğuluyoruz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  sera, sıcak, tarım, işçi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA