16 Eylül 2025 Salı



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
Minikler teknolojiyle buluştu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler Bilişim Haftası dolayısıyla Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan miniklerle buluştu. Etkinlikte; minik öğrencilerin bilimsel merakının uyandırılması ve hayal gücüyle desteklenmesi adına bazı çalışmalar yapıldı. Minikler yapılan etkinlik sayesinde hem eğlendi hem öğrendi hem de teknolojinin farklı bir yönüyle tanışmış oldu.

 

Tarih : 6 Mayıs 2024 Pazartesi 10:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler Bilişim Haftası dolayısıyla Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan miniklerle buluştu.

Adile Teyze, Halkkent, Münir Özkul, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezleri’nden çocukların; ‘Mesafeler Bilime Engel Değil Projesi’ kapsamında bir araya geldiği etkinlikte hamurdan devreler kuruldu.

‘Sanatın Gücü Robotun Devrelerinde’ mottosuyla yapılan etkinlikte; minik öğrencilerin bilimsel merakının uyandırılması ve hayal gücüyle desteklenmesi adına basit devre elemanları bir araya getirilerek dairesel hareketleri oluşturan ressam robot ile çizgilerin eğlenceli dünyasına eşlik edildi. Yapılan yumuşak devreler; elektrik ve elektrik devrelerinin temellerini öğrenmek ve keşfetmek için yol gösterici oldu. Minikler yapılan etkinlik sayesinde hem eğlendi hem öğrendi hem de teknolojinin farklı bir yönüyle tanışmış oldu.

Toplam 200 çocukla yapılan etkinlikte 36-48, 48-60 ve 60-72 ay gruplarındaki çocuklar kendi tasarladıkları ürünlerle keyifli vakit geçirdi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA