30 Nisan 2024 Salı



10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR  
 
 
 
 
Eş Başkan Sarıyıldız, Romanlar Günü etkinliklerine katıldı
   

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nun, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü” kapsamında düzenlediği etkinliğe katıldı. Sarıyıldız; “Roman kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için görev ve sorumluluk almaya hazırız. Yaşadığınız her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun aşılması noktasında her zaman yanınızdayız. Belediyemizin kapısı sizlere her daim açık olacak” dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 11:30

Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ve farklı kurumlardan bürokratların da yer aldığı etkinliklerde yerel sanatçılar, Roman havaları eşliğinde şarkılar söyledi, çocuklar gönüllerince oynayıp eğlendi. Roman yurttaşlara hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; toplumun bütün kesimlerinin, yönetimlerin imkânlarından eşit oranda faydalanması gerektiğine inandıklarının altını çizerek; “Gençlerin, kadınların, işçilerin, emekçiler için her türlü dezavantajlı koşulların ortadan kalkması için emek sarf edecek olan ve Romanların Mersin’de en çok yaşadığı Akdeniz’de; barışa, kardeşliğe ve eşitliğe imkân yaratacak olan Akdeniz Belediyesi’nin bu dönemki yöneticileri olarak, bu güzel etkinliğe katkı sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“BİN BİR ÇİÇEKLİ COĞRAFYAMIZ ÇÖLLEŞMEYE YÜZ TUTMUŞ DURUMDA”

Sözlerini; “Romanların, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Rumların ve bütün halkların mozaiği olan coğrafyamızın, aynı güzelliklerin, aynı zenginlik ve aynı renkliliklerin beslendiği ve desteklendiği bir yer haline alması gerekiyor” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Mersin’de, özellikle niteliksel anlamda toplumumuzun bütün kesimlerini yansıtan bir zenginlik ortamı var. Akdeniz ilçemize de yine aynı zenginliğin sirayet ettiğini görüyoruz. Ne yazık ki zenginliklerimiz de korunmak, desteklenmek bir tarafa, bin bir çiçekli coğrafyamız çölleşmeye yüz tutmuş durumda. Roman halklarımızın, başta kültürlerinin bir sonraki nesle aktarılması olmak üzere, yaşadıkları sorunları biliyoruz. Toplumda uygulanan ötekileştirme ve dezavantajlı durumlarının da farkındayız” diye konuştu.

 

“BELEDİYEMİZİN KAPILARI SİZLERE DAİMA AÇIK”

Eş Başkan Sarıyıldız, Roman yurttaşların sorunlarının çözümü noktasında görev ve sorumluluk almaya hazır olduklarının da altını çizerek; “Akdeniz Belediyesi yönetimi olarak söz veriyoruz; Belediyemizin imkânlarından her türlü faydalanmanızı sağlayacağız. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların aşılması noktasında her zaman yanınızdayız. Belediyemizin kapısı sizlere her daim açık olacak.

Birlikte Akdeniz’in sorunlarını çözeceğiz, bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Akdeniz’de; barış ve kardeşlik içerisinde sorunlarımızı çözdüğümüz, problemleri bir araya gelerek dayanışarak hallettiğimiz bir dönem olsun. Akdeniz’i ve Mersin’i; Romanların, Türklerin, Arapların kardeşçe yaşadığı bir kent haline getirelim. Bu güzel etkinliğe nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA