10 Haziran 2024 Pazartesi



15:42   ANNE KEDI, YAVRULARıNı KORUMA IÇGÜDÜSÜYLE ITFAIYECININ ELINI TıRMALADı   13:53   MERSIN’DE DEFINE ARAMAK IÇIN KAÇAK KAZı YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   12:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA   12:12   AKDENIZ’DE KURBAN KESIM VE SATıŞ YERLERI HAZıR   12:10   MEZITLI’DE KURBANLıK KESIM VE SATıŞ YERLERI BELLI OLDU   12:08   VALI PEHLIVAN, MOLDOVA CUMHURIYETI MERSIN FAHRI KONSOLOSLUĞUNUN AÇıLıŞ RESEPSIYONUNA KATıLDı   10:45   ÜRETICI KADıN STANTLARı ILE 8 BIN KADıNA ULAŞıLDı   10:44   ATıKLAR, TOPRAK IYILEŞTIRICI KOMPOST ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR   10:42   DENIZDEN ÇıKAN ÇÖPLER ‘YINE’ ŞAŞıRTMADı   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAĞLıKLı VE EĞLENCELI ETKINLIK   10:39   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:38   TARSUS’TA EMPATI HAREKETI BAŞLADı   10:35   11 YAŞıNDAKI KıZ ÇOCUĞU SERINLEMEK IÇIN GIRDIĞI DEREDE BOĞULDU   10:34   MERSIN’DE KRIPTO PARA DOLANDıRıCıLıĞı OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   15:10   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:09   MEZITLI BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNDA HıZıNı KESMIYOR!   15:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERINDEN YKS ÖNCESI SON HAZıRLıKLAR   15:05   SIVRISINEK VE HAŞERE ILE BITKISEL MÜCADELE   15:02   İLAÇ ENDÜSTRISI IÇIN ÖNEMLI YÖNTEM   15:00   MERSIN’DEKI KADıN CINAYETININ ŞÜPHELISI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
“49 okulumuzdan 44’ünün inşaatını bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz"
   

 

Tarih : 3 Nisan 2024 Çarşamba 10:55

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, Mersin'de eğitim alanında hayata geçirilen, devam eden ve planlanan yatırımlarla, eğitim öğretim hizmetlerine ilişkin değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan toplantıda yaptığı konuşmada, il genelinde, Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı desteklerle eğitim öğretim alanında her geçen gün hem donanım standartları, hem de fiziki şartların çok daha iyi seviyelere ulaştığını belirtti.

Geçen yıl ve bu yılın başından itibaren başlatılan 99 okul inşaatının devam ettiğini ifade eden Pehlivan, "Bunların 34’ünün inşaatını bitirdik. Öğrencilerimiz bu okullarımızda eğitim öğretim almaya başladı. Yapımı devam eden 49 okulumuzdan 44’ünün inşaatını bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 15 okulumuzun da inşaatı ihale aşamasına gelmiş durumda. Bunların bütününe baktığımız zaman, yaklaşık 2 bin dersliği ilimizdeki eğitim öğretim hizmetlerine kazandırmış olacağız. Bu önemli yatırımların hayata geçmesi konusunda sağladıkları desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve Bakanlığımızın ilgili birimlerine ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Bu yatırımlarla ilgili iş ve işlemleri, kontrol hizmetlerini gerçekleştiren Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımıza (YİKOB) ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda ayrıca, kentteki eğitim öğretim kalitesini daha da arttırmaya yönelik öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yürütülen çalışmalar, ulusal ve uluslararası nitelikteki bilim, teknoloji ve sosyal içerikli projeler ele alındı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ile şube müdürleri katıldı. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA