24 Mayıs 2024 Cuma



14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA   11:34   “SIZLERI KENTIMIZDE MISAFIR ETTIĞIMIZ IÇIN MUTLUYUZ”   11:32    “ŞIMŞEK TASARRUF DIYOR, ÇEVRE BAKANı GÖKDELEN KIRALıYOR”   11:31   MERSIN’DE HACı ADAYLARı KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDı   11:20   TARSUS BELEDIYESI KURS KAYıTLARı BAŞLADı   11:11   CİMER’E IHBAR GELDI, POLIS OPERASYON YAPTı: 9 GÖZALTı   11:10   TARSUS’TA TRAKTÖR KAZASı: SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN’DE 28 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   11:07   “SIBERGÖZ-40” OPERASYONLARıNDA 181 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:06   KOVALARDA UYUŞTURUCU YETIŞTIREN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:05   BAŞKAN ÖNTÜRK’DEN HATAYSPORLU FUTBOLCULARA PRIM SÖZÜ   10:54   AKDENIZ’IN BALıKÇıLARı, EKMEK TEKNELERINI BAKıMA ALDı  
 
 
 
 
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: "Kerebiç"
   

Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:37

Geçmiş yıllarda sadece ramazan aylarında üretimi yapılan kerebiç, zaman içerisinde rağbet görmeye başlayınca yılın 12 ayı tezgahlardaki yerini aldı. Ramazanın gelmesiyle sofralarda daha fazla yer bulan kerebiç, 'irmik tatlısı' olarak biliniyor. İçi doldurularak "içli köfte" şekli verilen kerebiç, fırında pişirilerek, çöven otu köklerinden yapılan kaymağın üzerine dökülmesiyle servis ediliyor. İsteğe göre üzerine tarçın da ilave edilebiliyor.

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice il dışından gelen talepler ise kargo ile karşılanıyor. Ramazan sofralarında yerini almaya başlayan kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

 

"RAMAZANDA TALEP ARTIYOR”

Mersin'de 15 yıldır kerebiç satan Zülküf Taş, Mersin'e has bir tatlı olan kerebice ramazanda talebin arttığını söyledi. Geçmiş yıllarda sadece ramazana özgü olan kerebicin günden güne rağbet görmeye başladığını belirten Taş, hafif ve doğal olması sebebiyle yıl boyunca tezgahlardaki yerini koruduğunu ifade etti. Ramazanda sirkülasyonun biraz daha arttığına işaret eden Taş, "Hafif olması en büyük etkendir. Kerebiç, irmikten yapılan, içerisinde fıstık veya ceviz olan bir üründür. Yanında da içerisinde şekerden başka bir şey olmayan çöven otundan yapılan kaymak var. Hiçbir şekilde hayvansal ürün yoktur" dedi.

 

İL DIŞINA KARGOYLA SİPARİŞ GÖNDERİLİYOR

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice, il dışından da talep olduğunu belirten Taş, siparişleri kargo veya otobüsle gönderdiklerini kaydetti. Ayrıca il dışından satış yapmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Taş, "Talepleri karşılayabilmek için halen ürün gönderiyoruz. Kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL'den satışa sunuyoruz" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA