29 Mayıs 2024 Çarşamba



11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı   11:31   MERSIN’DE SANAT HER ILÇEYE ULAŞıYOR   11:29   YENIŞEHIR BELEDIYESININ IŞ BIRLIĞI IÇERISINDE OLDUĞU PROJEYE TÜBİTAK’TAN DESTEK   11:27   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   11:25   MERSIN’DE REKOR YAKALAMALARA IMZA ATıLDı   11:22   37 VE 17 YıL HAPIS CEZASı OLAN 2 ŞAHıS YAKALANDı   11:21   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ’SIBER FARKıNDALıK’ EĞITIMI   11:20   MERSIN’DEKI FECI KAZADA OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDı   10:59   TOPU ATAN GETIRIR!   10:57    “HER ŞEY PARAYLA ÖLÇÜLMÜYOR”   11:03   MERSIN’DE 10 TON KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇIRILDI   11:00   HATAYSPOR - Ç. RIZESPOR MAÇıNıN ARDıNDAN   10:59   "BU GALIBIYET HATAYLı HEMŞERILERIME ARMAĞAN OLSUN"   10:57   HATAY LIGDE KALDı   14:41   MOTOSIKLETLI TRAFIK POLIS TIMLERI SERTIFIKALARıNı ALDı  
 
 
 
 
Tarsus TSO’da Zeytinyağı Tadım eğitimi yapıldı
   

 

Tarih : 29 Şubat 2024 Perşembe 10:56

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Slow Food işbirliğiyle Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi düzenlendi.

 

Tarsus TSO’da yapılan eğitimde Gıda Yüksek Mühendisi ve Zeytinyağı Tadımcısı Dr. Dilşen Oktay Ertem tarafından katılımcılara çeşitli duyusal testler uygulandı.

Dr. Ertem, eğitimin Uluslararası Zeytin Konseyi’nin standardına göre hazırlanmış bir eğitim programı olduğunu belirterek, ‘’Zeytinyağının kalitesini artırmak ve insanların zeytinyağının duyusal olarak da değerlendirebileceğini görmeleri için yapılan bir kurs. Aynı zamanda bu eğitim programı ile zeytinyağının tadılarak ve koklanarak kalitesinin anlaşılabileceğini göstermek amaçlanıyor. Özellikle zeytin ve zeytinyağı üreten bölgelerde bu eğitimlere talepler giderek artıyor. Bu tür eğitimler sektörde kaliteli üretimi özendirmek, artırmak ve dünya standartlarına uygun zeytinyağlarını üretmek açısından önemli.’’ diye konuştu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Başkan Yardımcısı Fuat Togo ve Oda üyelerinden katılımın olduğu eğitim sonunda katılımcılar seçici testleri geçerek uygunluk aldılar. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA