20 Mayıs 2024 Pazartesi



10:58   ARAÇ DENETIMLERI SıKLAŞTı   10:56   ÜVEY OĞLUNDAN ŞIDDET GÖRÜP ŞEHRI TERK ETTI   15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”  
 
 
 
 
MERSİN’DE KİRALIK ARACI KUNDAKLADI, OLAN ARAÇ KİRALAMA FİRMASINA OLDU
   

Mersin’de bir araç kiralama firmasının 3 günlüğüne kiraladığı araç, aracı kiralayan şahsın husumetlisi tarafından üzerine benzin dökülerek ateşe verilirken, firma sahibi şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstererek mağdur olduklarını ifade etti.

 

Tarih : 12 Ocak 2021 Salı 10:51

Mersin’de iddiaya göre, 9 Ocak tarihinde merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi Meltem Sitesi'nde meydana gelen olayda, O.U. adlı şahsın bir araç kiralama firmasından 3 günlüğüne kiraladığı otomobil, sabaha karşı saat 01.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üzerine benzin dökülerek ateşe verildi. Kundaklama sonucu alev topuna dönen otomobil kısa sürede yanarak kullanılamaz hale geldi. 

Olayın ardından çalışma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera görüntülerinden zanlıya ulaştı. Şüphelinin, aracı kiralayan şahsın arkadaşı olduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden E.D., sevk edildiği mahkemece 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldı.

FİRMA SAHİBİ, ŞÜPHELİNİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİLİ

Araç kiralama firması sahibi Halil Öter, iki şahıs arasındaki husumetin bedelini kendisinin ödediğini belirterek, şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İş yerini açalı henüz 1 yıl olduğunu ifade eden Öter, "Cuma akşamı aracı bir şahsa kiraya verdim. Verdiğim arkadaş Tece'deki evine gitmiş. Husumetli olduğu bir arkadaşı varmış ve kendisini sürekli tehdit ediyormuş. Kendi aralarında olan bir durum bu. Sonra husumetli olduğu bu kişi, ticari bir taksi ile petrol istasyonuna gitmiş, oradan benzin aldıktan sonra gelip sitenin önünde park halindeki aracı kundaklamış" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından aracı kiraya verdiği kişinin kendisini arayarak durumu bildirdiğini kaydeden Öter, olay yerine gittiğinde polislerin orada olduğunu ve kamera kayıtlarını incelediklerini belirtti. Daha sonra aracı kiralayan kişinin ifadeleri doğrultusunda şüpheliye ulaşıldığını söyleyen Öter, “ Tüm deliller, gözaltına alınan şüphelinin olayın faili olduğu yönünde. Ancak sevk edildiği mahkemece 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldı. Petrol istasyonuna götüren taksicinin ifadeleri de aynı yönde. Taksici bütün olup biteni anlatmış. Petrol istasyonundan benzin aldığını ve tekrar zanlıyı olay yerine getirdiğini, sonrasında evine götürüp bıraktığını söylüyor. Ayrıca petrol istasyonunun güvenlik kameralarında zanlının görüntüleri de mevcut. Tüm bunlara rağmen şüpheli serbest bırakıldı" diyerek olay karşısında tepkisini dile getirdi.

"100 BİN LİRALIK ZARARIMIN TANZİM EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

Şu anda bu olayın en büyük mağdurunun kendisinin olduğunu dile getiren Öter, "100 bin liralık aracım yandı, kül oldu. Ama zanlı hiçbir şey olmamış gibi serbest kaldı. Bu olay benim zoruma gidiyor, kabul edemiyorum, geceleri yatarken uykum kaçıyor. Düşünün yanı 100 bin liralık mal varlığınızı kül ediyorlar ve kişi hiçbir şey olmamış gibi sosyal medyadan müzik atıyor, geziyor, eğleniyor. Ben zararımızın tanzim edilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Öter, bir yıllık bütün emeğinin kül olduğunu ifade ederek, karara itiraz edeceklerini ve zanlının tutuklanmasını talep edeceklerini söyledi. Halil Öter, şüphelinin sosyal medya üzerinden, olaydan bir kaç saate önce aracı kiralayan şahsı tehdit ettiğine yönelik yazışmaların da yer aldığını sözlerine ekledi.

KUNDAKLANMA ANI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan, aracın kundaklanma anına ilişkin görüntüler de güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kameralarına, site önünde park halinde duran aracın aniden alev alarak yandığı anlara ilişkin görüntüler yer alırken, yanan aracın hurdaya dönmüş hali ise cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kundaklama, araçkiralamafirması, halilöter,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA