29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
 YENİŞEHİR BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİ 15 BİN 651 LİRA OLDU
   

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ile yaptıkları ara protokol kapsamında en düşük işçi ücretini 15 bin 651 TL olarak belirlediklerini söyledi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2023 Salı 13:05

Yenişehir Belediyesi, enflasyon nedeniyle personellerinin ücretlerine ara zam yaptı. DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve sendikanın iş yeri temsilcileriyle bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ara protokol kapsamında yaptıkları en düşük işçi ücretini açıkladı. En düşük işçi ücreti 15 bin 651,77 TL’ye yükselirken, 55 TL olan günlük yemek ücreti 80 TL’ye, 103 TL olan yakacak yardımı ise 250 TL’ye çıkarıldı.

“Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok.”

“Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız ailemizin bir ferdi. Onların sıkıntısı bizim de sıkıntımız.” diyen Özyiğit, “Bugün gerçekten de ülkemiz zor günlerden geçiyor. Enflasyon aldı başını gitti. Bunun en büyük sıkıntısını ücretliler çekiyor. Ev kiralarından doğalgaza, ciddi fiyat artışları yaşanıyor. Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok. Ekmeği bölüşeceğiz. Sendikamıza da emekçinin yanında gösterdikleri tavırdan ötürü teşekkür etmek isterim. İyi bir dayanışma gösteriyorlar, yapıcı bir tavırları var. Yenişehir büyük bir ilçe. Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız ailemizin bir ferdi. Onların sıkıntısı bizim de sıkıntımız. Bu kurumda tabi ki biz vefayı önemsiyoruz, iyi niyeti önemsiyoruz, iyiliği önemsiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla en düşük işçi maaşını 15 bin 651.77 TL olarak belirledik. Güzel bir Yenişehir için özveriyle emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

“Mersin’de en yüksek ücreti aldığımız belediye Yenişehir Belediyesidir”

DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Öncelikle bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Gerçekten Yenişehir Belediyesinin bu tutumu, bu yaklaşımı bizim için önemlidir. Yenişehir Belediyesi kendine yakışanı yapıyor, Abdullah Özyiğit kendine yakışanı yapıyor ama yapmayabilirdi de. Bu kırmızı çizgi dediğimiz şey şu; biz bir toplu iş sözleşmesi içerisinde değiliz. Biz ara protokolü yapıyoruz. Önce Başkanımın aktardığı gibi geçim sıkıntısı, geçim şartları, yaşam şartları ‘keşke elimde olsa daha fazlasını verirdim’ demesi bile bizim için önemlidir. Niyet önemlidir, çünkü emeğe bakış, emeğe yaklaşım böyle tarif edilir. Biz de bundan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mersin’de en yüksek ücreti aldığımız belediye Yenişehir Belediyesidir."

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, abdullahözyiğit, disk, genel-iş, yenişehirbelediyesi, kemalgöksoy, maaş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA