29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
TÜİOSB KURULUŞUNUN 5. YILINI KUTLADI
   

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), kuruluşunun 5. yılında, geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi.

 

Tarih : 22 Haziran 2023 Perşembe 14:05

TÜİOSB Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yönetim kurulu üyesi Gül Akyürek Balta’nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, TÜİOSB müteşebbis heyeti ve yönetim kurulu üyeleri, OSBÜK yönetimi, TÜİOSB yatırımcıları, oda ve borsa başkanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

"2024’te üretime geçmeyi hedefliyoruz”

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Akyürek Balta, katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkür ederek, bereketli toprakları ve zengin ürün çeşitliliği ile tarımsal üretimin başkenti olan Çukurova’da, Türkiye’nin çok önemli bir vizyon projesini yürüttüklerini söyledi. İnovatif, teknolojik ve yeşil ekonomiye dönük çalışmaların tüm ülkeyi kapsayacağını söyleyen Akyürek Balta, “2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile tüzel kişiliğimizi kazandık ve bu 5 yıl bizim için hem çok heyecanlı hem de dolu dolu geçti. Çevreye ve insana duyarlı bir yaklaşım ile inovatif girişimlerin ve katma değeri yüksek çalışmaların kümelendiği bir vizyon projesi olarak yola çıktık ve bugüne kadar çok önemli yapı taşlarını hayata geçirdik. Arazi düzenleme çalışmalarımızı, kalıcı arsa tahsislerimizi tamamladık. 133 hektarlık genişleme alanımız için başvurumuzu yaptık. Ne mutlu ki bizlere yeni fabrika inşaatlarımıza başlamak için gün sayıyoruz. Hedefimiz 2024 yılında etap etap altyapımızı tamamlamak ve fabrikalarımızda üretime geçmiş olmak" dedi.

Türkiye’de birçok ilke imza atmış bir OSB olduklarını kaydeden Akyürek Balta, "Çukurova Bölgesinin ilk ihtisas organize sanayi bölgesiyiz. Türkiye’nin 'endüstri 4.0' felsefesine uygun, ilk dijital ve yeşil OSB’sini kuruyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatına uygun üretimin en önemli merkezlerinden biriyiz. Tamamı ihracatçılardan oluşan yapımızla, geleceğin pazarlarına yön verecek bir kapasiteyi bünyemizde barındırıyoruz. Akıllı teknik alt yapıların yanı sıra Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi, Tarım ve Gıda Teknolojileri Test Merkezi, Kadın Ortak Girişim Fabrikaları, Dijital Tarım ve Gıda Endüstrisi Eğitim Kompleksi, Ortak Lojistik Merkezi gibi kuruluşlarımızla, hem bölgemizin hem de ülkemizin dönüşümüne hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"100 fabrika 10 bin kişilik istihdam"

100 fabrikayla 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak bir dijital tarım ve gıda ekosistemi kurarak, sadece bölgenin değil, ülkenin de kalkınma ve refahına katkıda bulunacakları için gururlu olduklarını kaydeden Akyürek Balta, sözlerini şöyle tamamladı: “TÜİOSB olarak dünyayı izlemeye, dünyadaki en gelişmiş sistemleri, tarım ve gıda sektörüne katmaya ve bu yolda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Sizlerle önümüzdeki yılda, tüm alt ve üst yapılarıyla tamamlanmış, ihracatçı yatırım tesislerinin, en gelişmiş teknolojilerle üretim ve ihracat yaptığı TÜİOSB olarak buluşmayı diliyoruz.”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise programda yaptığı konuşmasında, “Müteşebbis heyet başkanlığını yapmakta olduğumuz TÜİOSB’nin 5. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Bu süreçte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere ilk günden bugüne görev yapan yönetim kuruluna, girişimcilik ruhunu ortaya koyan, katkı ve emeği olan herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde başarılarıyla, başta Mersinimiz olmak üzere, teknolojik donanımı ve çevreyle uyumlu yapılanmasıyla bölgemiz ile ülkemiz için sanayi alanında ürettikleriyle önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

TÜİOSB 5. yıl kuruluş resepsiyonu, pasta kesimi ile tamamlandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tüiosb, osbük, alihamzapehlivan, memişkütükcü, ahmetrifatduran, gülakyürekbalta

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA