16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
KONTEYNER KENT, DEPREMZEDELERE TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat depreminin ardından Adıyaman’da inşa edilen konteyner kent, ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

 

Tarih : 24 Mayıs 2023 Çarşamba 15:27

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da bir kent inşa etti. 670 konteynerden oluşan konteyner kent, Adıyamanlı depremzedelere teslim edilmeye başlandı. İçerisinde sahra hastanesinden kreşe, çocuk oyun Altyapı ve üstyapı olarak eksiksiz bir donanıma sahip olan konteyner kente gelen depremzede yurttaşlar da verilen destekten ötürü tüm Mersin halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibine teşekkür etti. Konteyner kentte anahtar teslimleri yapılan aileler, yaşayacakları alanları inceledi. Depremzede vatandaşlar kısa süre içerisinde kişisel eşyalarını alıp konteyner kente yerleşmeye başladılar.

"Büyükşehir Belediyesi olarak burada adeta mini bir kent kurduk"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Konteyner Kent Kamp Sorumlusu Kubilay Yorulmaz, şu an için 170 konteyneri teslim etmek üzere açtıklarından bahsederken, "Misafirlerimiz yavaş yavaş gelmeye başladı. Konteyner kentimizin içinde başta sahra hastanesi olmak üzere, gerekli birçok ünite yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak burada, altyapısından üstyapısına kadar adeta mini bir kent kurduk. Depremzedelerimizi de yavaş yavaş ağırlamaya başladık" dedi.

"Sizi hiç unutmayacağız"

Yapımı tamamlanan konteyner kent için Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ileten depremzede vatandaşlardan Eyüp Ünler, "Mersinliler kapılarını bize açtıktan sonra, burada bir evimiz oldu. Allah hepinizden razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi bize sıcak bir yer verdi. İyi ki varsınız. İnşallah daha güzel günlerimiz olacak, ama sizi hiç unutmayacağız. O kadar güzelsiniz ki. Bize destek verdiniz. Bizi ayağa kaldırdınız, bize yer gösterdiniz, bize şefkat ettiniz, Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bir daha bu ülkeye böyle bir acıyı vermesin" ifadelerini kullandı.

alanlarından psikososyal destek alanına kadar yaşamsal birçok alanın bulunduğu konteyner kente gelen depremzedelere anahtarları Büyükşehir Belediyesi’nin personelleri tarafından teslim edildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, adıyaman, konteynerkent, deprem, kubilayyorulmaz, eyüpünler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA