4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
KANSER HASTALARI KEMOTERAPİYE GİDERKEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN UZAK DURMALI
   

VM Medical Park Mersin Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Nayır, kanser hastalarının korona virüs sürecinden en fazla etkilenen kesim olduğunu söyleyerek kemoterapiye giden hastaların toplu taşıma araçlarını kullanmamasını söyledi.

 

Tarih : 5 Ocak 2021 Salı 22:25

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Nayır, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde en çok kanser hastalarının olumsuz etkilenebileceklerini belirterek, bu hastaların salgından korunma yöntemlerine ilişkin bilgi verdi. 

 Korona virüsün daha çok solunum damlacıkları yoluyla bulaştığını kaydeden Doç. Dr. Nayır, “Öksürme, hapşırma ve konuşma yoluyla bu virüs bulaşabiliyor. Ayrıca yakın temas ile kişiden kişiye veya enfekte yüzeylere, nesnelere dokunma yoluyla da bulaşabilir. Onkolojide kanser hastası olarak kontrolleriniz varsa veya kanser hastası yakınınızı kontrole götürecekseniz doktorunuza danışarak erteleyebilirsiniz. Mesela, meme kanseri tedavisi almış, 3’üncü yılda doktoruna kontrole gidecek bir hasta, kontrollerini 2-3 hafta sonra yaptırabilir. Ancak PET-CT çektirdiniz veya çektirecekseniz, mutlaka çektirin ve sonucunu doktorunuza gösterin. Tomografi veya başka bir film çektirirseniz de doktorunuza gidip gösterin” ifadelerini kullandı.

“KEMOTERAPİYE GİDERKEN TOPLU TAŞIMADAN UZAK DURUN”

Kanser tedavisi gören hastaların hastaneye gitmeleri gereken durumları değerlendirerek uyarılarda da bulunan Nayır, “Kanser için damardan veya ağız yoluyla aktif tedavi alıyorsanız hastaneye başvurabilirsiniz. Başvurmadan önce eğer hekiminize ulaşabilirseniz ön bir bilgi alarak hastaneye gidebilirsiniz. Acil bir durumunuz veya şikayetiniz varsa hastaneye başvurabilirsiniz” dedi. Hastaneye kemoterapi almaya giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarından uzak durmaları konusunda uyaran Nayır, eğer kullanılacaksa maske ve hijyen kurallarına hassasiyet göstermelerini istedi.

“KALABALIK ORTAMLARDA BULUNMAYIN”

Tedavi alan veya tedavisi bitmiş takipte olan tüm hastalara önerilerde bulunan Doç. Dr. Nayır, “Bu dönemde alınabilecek en önemli tedbir kalabalık ortamlara girmemenizdir. Bu dönemde mümkün olduğunca AVM gibi kalabalığın olduğu ortamlardan uzak durmakta fayda var. Sosyal izolasyon, salgını önleyecek önemli bir adımdır. Bu dönemde kalabalık eş-dostun olduğu ev ortamına da girmemenizi öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadele kapsamında herkesin çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Nayır, bir kişinin dikkatli olmasının birçok kişinin bu salgından korunmasını sağlayacağının altını çizdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kemoterapi, doktor, erdinçnayır, kanser, pandemi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA