3 Mayıs 2024 Cuma



11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı  
 
 
 
 
YEŞİL SOL’UN ADAYLARI MERSİN HALİ’NDE ALKIŞLARLA KARŞILANDI
   

​​​​​​​Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları sabahın erken saatlerinde Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi’ni ziyaret ederek esnafı gezdi, emekçilerle bir araya geldi. Yağışlı havaya rağmen ziyaretlerini sürdüren adaylar, emekçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Tarih : 1 Mayıs 2023 Pazartesi 13:21

Hal esnafını tek tek gezen Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Ali Bozan, Mustafa Türk, Esra Ergüzeloğlu, Mehmet Şirin Kaya ve Talat Şeker, ardından Mersin Halciler Derneği’ne misafir oldu. Adaylar, dernek Başkanı Münir Şen ve yöneticilerle birlikte hal esnafının sorunlarını konuştu, çözüm önerilerini aldı.

ŞEN: “YEŞİL SOL PARTİ BU ÜLKENİN VİCDANIDIR”

Yeşil Sol Partili adaylara ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Münir Şen, adaylara çıktıkları yolda başarılar diledi. Tarımsal sorunlar ve ekonomik koşullara değinen Şen, Mersin’in bir tarım kenti olmasına rağmen yanlış politikalar uygulandığını belirtti. Şen, “Hayırlısıyla bizler 14 Mayıs’ta görevimizi yapıp sizleri vekil olarak seçtikten sonra hep beraber bu sorunları çözeceğiz. Yeşil Sol Parti de bu ülkenin vicdanıdır. Biz öyle görüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADAYIZ”

Mersin’in Türkiye’nin bir prototipi olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Ali Bozan, “Mersin’in sorunları Türkiye’nin sorunlarını resmediyor. Biz Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin sorunlarını çözmek için adayız” dedi. Mersin’in bir barış, kardeşlik ve huzur kenti olduğunu da ifade eden Bozan, “Seçime gidilen süreçte vatandaşlara üçüncü bir yol açtık. Tüm vatandaşlarımızın, ülkemizin geleceği için oyunu Yeşil Sol Parti’den yana kullanması çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

"TARIMDA GİRDİ FİYARLARI KATLANDI ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPAMAYACAK HALE GELDİ"

 Çiftçilik mesleğinden dolayı tarımda yaşanan sorunlarla birinci derecede ilgili olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Mustafa Türk, çiftçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Son yıllarda mazot, gübre, ilaç fiyatlarının ve elektrik faturalarının katlanarak arttığını söyleyen Türk, "Üretim yapan çiftçilerin girdi fiyatları her sene katlanarak artıyor. Üretim yapmak isteyen binlerce çiftçi, artan giderler yüzünden üretim yapmaktan vazgeçiyor. Bırakın para kazanmayı çiftçiler yılı zarar ve borçla kapatmak durumunda kalıyor. Üretim için kredi çeken birçok çiftçi borcunu ödeyemeyecek durumda ve bu insanların taarlalarına, traktörlerine bankalar el koyuyor. Çiftçi üretim yapamayınca, pazarlarda sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor ve yurttaşlar asgari pazar alışverişlerini bile yapmakta zorluk çekiyor. Anadolu bereketli topraklarıyla tarımda kendi kendine yetecek hatta ihracat yapacak potansiyelde iken, şu an tezgahta soğanın kilosu 30 lira olmuş durumda, bu bile ülkede tarım politikasının ne kadar kötü işlediğinin en  büyük kanıtı. Bu ülkenin ekonomik kalkınması tarımdan ve üretimden geçer. Mecliste en fazla ağırlık vereceğimiz işlerden biri; tarımda girdi fiyatlarını düşürüp, çiftçinin gönül rahatlığıyla üretim yapmasını sağlayıp, halkın meyve ve sebzeye en ucuz şekilde ulaşımını sağlamak olacak. 14 Mayıs’ta sizin desteklerinizle Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmeye adayız" şeklinde konuştu.

“Tarıma, hayvancılığa ilişkin politikası olmayan bir iktidarın başarılı olma şansı yoktur” diyen Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Hacı Bayram Kızartıcı, “Mersin Hali’ni çok iyi biliyoruz. Komisyoncusundan sevkiyatçısına kadar herkesin sorunlarını detaylarıyla biliyoruz. Bu sorunların çözümünün Yeşil Sol Parti’yi desteklemekten geçtiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAL EMEKÇİLERİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Esra Ergüzeloğlu ise partisinin tarım projeleri hakkında bilgi verdi. Ergüzeloğlu ayrıca Mersin Hal'inde çalışan emekçilerin sorunlarına değindi. Sebze ve meyvenin tarladan sofraya  kadar bütün aşamalarında emekçilerin alın terinin olduğunu vurulayan Ergüzeloğlu, "Mersin Hal'inde çalışan emekçi kardeşlerimizinde sorunlarını yakından biliyoruz. Burada alın teri döken emekçi arkadaşlarımızın uygun şartlarda çalışması, sosyal hakları ve emeklerinin karşılığını alması  için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Ve emek mücadelesinde her zaman yanınızda olacağız, nitekim üretimin her aşamasında sizin kutsal emeğiniz var. Sizde bu gücünüzün farkındasınız. Bize verdiğiniz destek ve yanımızda olacağınızı bilmek bizim için çok değerli ve kıymetli. Sizin mücadeleniz ve inancınızla hep birlikte 14 Mayıs'ta emeğin gücü ve kutsallığını, halkı ve emeği yok sayan muktedirlere göstereceğiz" diye konuştu.

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız da, misafirperverliklerinden dolayı dernek başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Mersin’in sorunlarına değinen Sarıyıldız, “Bizim en önemli taleplerimizden biri üreticinin ve emekçinin hakkının teslim edilmesidir. Partimiz tarım politikalarıyla da bunu elinden geldiğince dile getirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin Yeşil Sol Parti, Ali Bozan, Mustafa Türk, Esra Ergüzeloğlu, Mehmet Şirin Kaya, Talat Şeker,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA