1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
MERSİN’DE DOĞASEVER GRUP, DENİZE GİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEREK SULARIN TADINI ÇIKARDI
   

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Mersin’in Bozyazı ilçesinde doğasever çevreci bir grup 2021 yılının ilk haftasında denize girme etkinliği düzenleyerek mavi suların keyfini çıkarırken etkinliğin sonunda ise sahili temizlediler.

 

Tarih : 4 Ocak 2021 Pazartesi 18:58

Her sene yeni yılın ilk günü denize giren ve bu sene 7’ncisini düzenleyen çevreci Turkuaz Grup üyeleri, bu yılki etkinliği sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı gecikmeli olarak pandemi kurallarına da uyarak gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Bozyazı Turkuaz Grup Lideri Dr. Bahadır Karakoç, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gazipaşa gibi Taşelinde yer alan bölgede 365 gün denize girilebileceğini göstermek istediklerini söyledi. Bölgede turizmin sadece yaz ile sınırlı olmadığını belirten Karakoç, deniz kıyısında bulunan bölgede yüzme gibi bir sporu yaygınlaştırmayı, böylelikle lisanslı sporcular ve şampiyonlar çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Aynı zamanda şenlik havasında birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Karakoç, “6 senedir devam ettirdiğimiz, artık geleneksel hale gelen 1 Ocak'ta denize girmeyi, herkesin de katılabileceği, toplu bir şenlik havasında gerçekleştiriyorduk. Ancak bu sene 7’ncisini düzenlediğimiz etkinliğimizi, pandemi dolayısıyla uygulanan kısıtlamadan dolayı gecikmeli olarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu etkinliğin kesintiye uğramaması ve kalıcı olması adına yasağın bittiği gün olan 4 Ocak Pazartesi günü, şenlik havası olmadan, seyircilerin olmadığı, katılımcıların en az 3 metre mesafeyi koruduğu, herkesin maskeli olduğu bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Karakoç, pandemide maske, mesafe ve temizliğe vurgu yapmak istediklerini de belirtti. Karakoç, bu yılki etkinliğe Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden bazı arkadaşlarının katılamadığını da belirterek, "Hepsinin ruhları şad mekanları cennet olsun. Bu ölümlerin son bulması, pandeminin ortadan kalkmasını Allah'tan niyaz ediyoruz” diyerek seneye daha kapsamlı bir etkinlik düzenlemeyi dilediklerini söyledi.

Denize giremeyen grup üyeleri de bol bol fotoğraf çekti. Etkinliğin sonunda ise grup üyeleri tarafından sahil temizliği yapıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kışortası, denizegirme, etkinlik, bahadırkarakoç,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA