15 Mayıs 2024 Çarşamba



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
AK PARTİ’Lİ YILMAZ, LİMON ÜRETİCİLERİ VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
   

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Türkiye’nin limon üretiminin yaklaşık yüzde 50’sinin karşılandığı Mersin’de, limon üretici ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 16:21

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin narenciye sektörüne muhtemel etkilerine ilişkin istişarelerde bulunulurken, limon üreticileri ve sektör temsilcileri Milletvekili Yılmaz’a afet sonrası yaşadıkları sorun ve taleplerini iletti.

"Üreticilerimizin sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız"

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, son 20 yılda Türkiye’de tarımsal üretimin gelişmesi için çiftçilere ve üreticilere milyarlarca liralık desteklerde bulunulduğunu, bu desteklerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Özellikle sebze ve meyvecilik ile seracılık faaliyetlerinde Türkiye’nin büyük bir bölümüne üretimle katkı sağlayan Mersin’in, limon başta olmak üzere narenciye üretiminde ilk sıralarda yer aldığını anımsatan Yılmaz, “Mersin, limon üretiminde ülkemizde birinci sırada yer alıyor. Türkiye’de limon üretiminin yaklaşık yüzde 50’si Mersin’de, bu oranın da büyük bir kısmı Erdemli ilçemizde gerçekleştiriliyor. Tarsus, Mezitli ve Akdeniz ilçelerimiz de de büyük oranda limon üretimi yapılıyor. Sadece Erdemli ilçemizde 15 binin üzerinde ailemiz limon üretiyor. Diğer iş kollarıyla birlikte on binlerce insanımız, limon üretiminden geçimini sağlıyor. Asrın en büyük felaketinin ardından ne yazık ki birçok sektörümüz gibi limon üreticilerimiz de etkilendi. Biz de sektör temsilcilerimizle, üreticilerimizle, ziraat odası başkanlarımızla bir araya geldik. Sorunlarını, taleplerini dinledik. Üreticilerimizin, çiftçilerimizin, sektör temsilcilerimizin sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız. Hiçbir üreticimizin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz da Mersin’de dalda ve depoda kalan limonun değerlendirilmesi için çözüm önerilerini sunduklarını belirterek, ilgi ve desteklerinden dolayı üreticiler ve sektör temsilcileri adına Yılmaz’a teşekkür etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  akpartimersinmilletvekilizeynepgülyılmaz, mersin, kemalkaçmaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA