3 Ağustos 2025 Pazar



14:29   BÖYLE FUTBOL TURNUVASı GÖRÜLMEDI; TRIBÜNLER YETMEDI, TEPELER DOLU!   13:46   MESKİ’DEN KESINTISIZ IÇME SUYU ATAĞı   13:42   KOOPERATIFLER ÜRETIYOR, BÜYÜKŞEHIR DESTEKLIYOR   13:36   DEMOKRASI KÂĞıT ÜZERINDE KALDı   13:18   NEZAKETIN VE MERHAMETIN SOKAKTAKI HÂLI   13:11   MEZITLI BELEDIYESI IDDIALARı YALANLADı   13:09   GÜNEŞTE FAZLA KALıP ACIL SERVISLIK OLMAYıN   13:06   HORLAMA, VÜCUDUN YARDıM ÇıĞLıĞı OLABILIR   16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı  
 
 
 
 
TARSUSLU KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN ÖRÜYOR
   

Tarsus Belediyesi Güner Yüksek Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde sürdürülen El Sanatları Kursunda eğitim alan kursiyerler, el emeklerini bu sefer de deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşları ısıtmak için kullanıyor.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 18:23

Tarsus Belediyesi, deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren desteklerine devam ediyor. Hem Tarsus’ta hem de deprem bölgelerinde hummalı çalışmalar yapan ekipler, tüm birimleri ile depremzedelere ihtiyaçları noktasında yardım ediyor. Tarsus Belediyesinin depremin getirdiği olumsuzlukları gidermek ve açılan yaraları sarmak için gerçekleştirdiği çalışmalardan biri de Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde yürütülen El Sanatları kursiyerleri tarafından başlatılan 'Her ilmek depremzedeler için' adlı örgü kampanyası oldu.

Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde eğitim gören kadın kursiyerler, kentteki gönüllülerle bir araya gelerek depremzedeler için yelek, atkı, eldiven, bere gibi kışlık kıyafetler ve oyuncak örüyor. El emeği ürünlerine kendi el yazısıyla notlar da ekleyen kadınlar, soğuk kış şartlarında depremzedelere yardım elini uzatıyor. Kursiyerler tarafından örülen ürünler depremzedeler için gönderilirken, kursiyerler tarafından yeni ürünler örülmeye devam ediyor.

"Her ilmekte bir duygumuz saklı"

Örülen her üründe canla başla ilmek attıklarını belirten El Sanatları Kursu Eğitmeni Naime Dağıtan, "Biz ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası zaten günlük hayatımızda devam ettiğimiz el sanatları kursumuzu bu sefer faydaya evirmek istedik. Kursiyerlerimiz örüyor ve deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Her ilmekte bir duygumuz saklı" ifadelerini kullandı.

"Çocukları mutlu edecek oyuncaklar örüyoruz"

Özellikle çocuklara oyuncak örmek için seferber olduğunu ifade eden Hatice Aycan, "Ben çok duygulanıyorum, bereler, atkılar ve beni en çok mutlu eden oyuncakları örüyoruz. En çok da oyuncak örmek için seferber oluyoruz. Çocuklarımız bizim için çok ayrı çok özel. Büyükler bir şekilde başının çaresine bakıyor ama çocuklarımız çok savunmasız. Belediyemiz zaten bizlere bu imkânı vererek aynı zamanda dünyayı verdiler. Biz bir bütünüz. Hep beraber el ele, gönüllü olarak ne yapıyorsa yapacağız. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a el emeğimizi değerlendirme fırsatı sunduğu için teşekkür ederim" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusbelediyesi, güneryüksek, naimedağıtan, haticeaycan, deprem, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA