3 Mayıs 2024 Cuma



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
“ÖNLENEBİLİR HER ÖLÜMÜN SORUMLUSU SİZSİNİZ”
   

Mersin Şehir Hastanesi’nin önünde korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılması gerekliliğine dikkat çekildi. “Önlenebilir her ölümün sorumlusu sizsiniz” denilerek alınan tedbirlere eleştiri getirildi.

 

Tarih : 30 Aralık 2020 Çarşamba 14:00

Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası, MAHDER, SES Mersin Şubesi , Genel Sağlık İş Mersin  ve Birlik Dayanışma Sendikası’nın ortak düzenlediği basın toplantısında sağlıkçıların Covid-19 sebebiyle ölümüne dikkat çekildi. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ülkede ilk vakanın görüldüğü tarihten çok önce, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak halkın ve sağlık çalışanlarının sağlığı için uyarılarda bulunduklarını söyleyerek, “ Bilimin, aklın yolunu gösterdik. Bizleri dinleyin dedik. Ama siz aklı, bilimi ve bizleri dinlemeyerek hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attınız. Siyasi ve ekonomik kaygılarla aldığınız kararlar, ötesinde alamadığınız kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNİ YANLIŞ YÖNETTİNİZ”

Pandemi sürecinin yanlış yönetildiğinin vurgulandığı açıklamada “Her gün açıkladığınız sayıların her biri bir candı; anneydi, babaydı, çocuktu, eşti, dosttu. Bu canlarımızı sizin yanlış pandemi yönetiminiz nedeniyle kaybettik. Bu ölümlerin önemli bir bölümü önlenebilir ölümlerdi ve siz önlemediniz, önleyemediniz. En temel hakkımız olan "yaşam hakkımızı" ihlal ettiniz” ifadelerine yer verildi.

Salgının başından beri paylaşılan bilgilerde şeffaflığa yer verilmediğini vurgulayan Antmen” Halkın sağlığını değil, ekonomik çıkarları öncelediniz. Bilim insanlarının önerilerine ve kararlarına kulaklarınızı tıkadınız. Salgından politik başarı hikayesi çıkarmaya çalıştınız. Salgın konusunda doğruları söyleyen kim varsa terörist ilan ettiniz. Geldiğimiz noktada maalesef haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ekonomik ve siyasi kaygılarla aldığınız kararlardan dolayı yitirdiğimiz binlerce canın, yüzlerce sağlık çalışanının hesabını kim verecek?” diyerek sürecin yanlış yönetildiğinin üzerinde durdu.

 “GRİP AŞISI KONUSUNDA UYARMIŞTIK”

Kişisel koruyucu malzemelerin herkes için ücretsiz ve adil olarak karşılanması gerektiğini daha önceden vurguladıklarını ama bu konuda kaos yaratıldığını öne sürülürken aynı zamanda grip aşısıyla ilgili konulara da değinildi.  Antmen ,“Aylar öncesinden grip aşısı konusunda uyardık, gerekli çalışmaları yapın dedik. Grip salgınıyla birlikte COVID-19 yıkıcı bir etki yapar dedik. Tüm toplumun aşılanması gerekirken, temin edilen aşı sayısı risk gruplarının hemen hiçbirine yetmedi. Sağlık çalışanlarını bile risk grubunda saymadınız. Yurttaşlarımız, yaşanan bu kaosun içinde aşı bulabilmek için ASM'ler, eczaneler, hastaneler arasında dolaştı durdu. Yarattığınız bu kaos yurttaşlarımıza sağlık sorunu, sağlık çalışanlarına da şiddet olarak döndü. Aşının bizler için bir hak, sizler için bir ödev olduğunu söyledik ama siz ödevinizi yapmadınız” şeklinde konuştu.

COVID-19’un sağlık çalışanları için bir meslek hastalığı sayılması gerektiğine dikkat çekildiği konuşmada “Siz samimiyetsiz, ciddiyetsiz şekilde konuyu bulandırdınız. Biz yasa istiyoruz dedik, siz sağlık çalışanlarıyla alay edercesine, bir sayfalık yazıyla kamuoyunu yanıltmayı seçtiniz. Bizlerin, hukukçuların, milletvekillerinin anlattıklarını dinlemeyip sağlık çalışanlarını oyaladınız” sözleriyle yönetime eleştiri getirildi.            

“MERSİN ŞEHİR HASTANESİ’NDE 26 HEKİM BU AY COVİD’E YAKALANDI”

Mersin Şehir Hastanesi'nde çalışan 17 acil uzmanından 10'u, pratisyen hekimlerden de 6'sı bu ay içerisinde COVİD'e yakalandığı ve acil pratisyen hekimlerin kritik alanda çalışmaya başladıkları bildirilirken “Bunun bir sonucu olarak Şehir Hastanesi idaresi çocuk acil hekimlerini yetişkin acile, çocuk uzmanlarını da çocuk acil nöbetlerine yerleştirdi. Biz bu önlemin adaletsiz olduğunu ve çocuk uzmanlarına karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bu sorun gerek uzman hekimlerle ve gerekse meslek örgütleri ile ve sendikalar aracılığı ile çok daha adaletli bir şekilde çözülebilir. Geçen hafta yaptığımız görüşme çağrısına bir an önce yanıt beklemekteyiz” ifadeleri kullanıldı.

“YAŞAM HAKKI İHLALİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Ekonomik ı ve siyasi kaygıların sağlığın önüne geçmemesini söyleyen Antmen,  Salgın yönetiminde aklı, bilimi ve bizleri dinleyin. Önlenebilir her ölümün sorumlusu sizsiniz. Yaşam hakkımızın ihlaline karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Pandeminin başından bu yana hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Antmen şu şekilde konuştu: “Yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onlar hastalarının sağlığı için kendi canlarını hiçe saydılar ama sizin yönetememeniz yüzünden hayatlarını kaybettiler. Sağlık çalışanlarını ve vatandaşlarımızı kaybettiğimiz, yanlış sağlık politikaları sonucu ölümlerle ve tükenmişlikle geçen bir yılı geride bırakıyoruz ama tükenmememiz için, ölmememiz için yılın değil sizin zihniyetinizin değişmesi gerektiğini biliyoruz. Sağlık emek, meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanları adına, size ‘Artık yeter daha fazla eksilmek istemiyoruz’diyoruz.  Bizler yaşamak, yaşatmak istiyoruz!”

Paylaş :
 
Etiketler :  mehmetantmen, mersintabipodası, pandemi, sağlıkçalışanı, mahder, mersineczacıodası, sesmersinşubesi, genelsağlıkişmersin, birlikdayanışmasendikası,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA