3 Kasım 2025 Pazartesi



11:13   MERSIN’DE 2. KENT VE DENIZCILIK KONFERANSı DÜZENLENDI   10:42   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE 65 ADET SIGARA SARMA MAKINESI ELE GEÇIRILDI   10:38   KAMYONET ILE OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 4 YARALı   09:49   YAŞLıLARı SOYAN YANKESICI SUÇÜSTÜ YAKALANDı: O ANLAR KAMERADA   11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"  
 
 
 
 
GÖKSU NEHRİ YENİDEN SİYAH AKMAYA BAŞLADI
   

Mersin’in Silifke ilçesinin ortasından geçen ve Göksu Deltası Kuş Cennetinden Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, yeniden siyah renkte akmaya başladı.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 17:01

Geçtiğimiz aylarda Göksu Nehri'nin renginin, zeytin karasuyu deşarjından değişmesi ve buna bağlı koku oluşumu nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Nehri'ni kirlettiği tespit edilen 2 pirina işleme tesisine faaliyet durdurma ve 3 milyon 73 bin lira idari para cezası verilmiş, ardından nehrin rengi yeniden düzelmişti. Göksu Nehri yaklaşık 1 ay aradan sonra yeniden siyah akmaya başladı. Nehrin yine zeytin karasuyu deşarjından dolayı renginin değiştiği ileri sürülürken, yetkililerin inceleme başlattığı öğrenildi.

Yürüyüş yaptığında siyahlığı fark eden vatandaşlardan Osman Oğuz, “Emekli öğretmenim, sabahları yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş esnasında ırmağın simsiyah aktığını görüyorum çok üzülüyorum. Hem canlılara hem de millete yazık. Neden olduğunu bilmiyorum ama yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyorum” dedi. Ömer Savar ise “Silifke Irmağı gök mavisi görünüyordu. Uzun süredir simsiyah akıyor, etrafa koku saçıyor, etrafa da zarar veriyor. Özellikle çilek üreticileri bu su ile tarlalarını suluyor. Irmakta yaşayan canlılar da büyük zarar altında, kısa zamanda bunun çözülmesini ve Göksu Irmağına sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mersin'in Mut ilçesinde 23 zeytinyağı üretim fabrikası ile 2 pirina işleme tesisi, Silifke'de ise 8 zeytinyağı üretim fabrikası ile 1 pirina işleme tesisi bulunuyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  göksunehri, osmanoğuz, ömersavar, mersin, mut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA