16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
TGF BAŞKANI KARACA VE MGC BAŞKANI TEPE’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
   

Karaca’dan internet yasası yorumu: Bu işi kimse yapmasın diye getirilmiş gibi.

 

Tarih : 19 Ocak 2023 Perşembe 18:20

Gazetemizi ziyaret eden TGF Başkanı Karaca, internet yasasına dair “Bu ağır şartlar sanki bu işi kimse yapmasın diye getirilmiş gibi. Çünkü istenen kadro sayısıyla internet haberciliği yapmak mümkün değil” sözlerine yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı R. Kaya Tepe gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette internet yasasına dair gazetemiz kurucusu Muammer Çoban ve gazetemizin Genel Koordinatörü Mustafa Yüksel ile istişarelerde bulundu.

Yeni basın kanununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaca, “İnternet yasası, Anadolu basınında yayın yapan gazetelerin yok edilişinin projesidir” sözlerine yer verdi.

“NEDEN İNTERNET SİTESİ YASASI GETİRİLİP GAZETELERİN İÇERİSİNE SIĞIŞTIRILDI?”

İnternet yasasının gazetelerin için sığıştırılarak yapıldığını kaydeden Karaca, “Televizyonun ayrı bir yasası var, radyonun ayrı bir yasası var, gazetelerin basın yasası var. Ama neden internet sitesi yasası getirilip gazetelerin içerisine sığıştırıldı? Bu esasında doğru bir olay değildi ama yetkililerin neden böyle bir şey yaptıkları apaçık ortada. Anadolu basınında yayın yapan gazetelerin yok edilişinin bir projesi bu. Yavaş yavaş internete doğru kaydırılması ‘isterseniz gazetenizi basın, isterseniz basmayın’ın bir işareti bu” diye konuştu.

Yasaya dair en çok şaşırdıklarının kadro sayısı olduğunu vurgulayan Karaca, “6 kişilik kadronun fazla olması yetmiyormuş gibi bir de eğer internet için ilan alınacaksa oraya da 6 kadro istediler. 6’yı zor temin eden gazeteler için bu sefer 12 kadroya çıkmak gibi bir külfet meydana geldi. Kadroda bekleme süresinde şartlar ağır. Bırakın tıklamasını, görüntüyü her şeyden önce sekiz kadro istihdam etmek mümkün değil. İki yıl da bekleme süresi var. Bir hesap yaptığınız zaman bugünkü rakamlarda sadece çalışan ve kadrosu üç milyon lira gibi bir rakam ediyor. Bu ağır şartlar sanki bu işi kimse yapmasın diye getirilmiş gibi. Çünkü istenen kadro sayısıyla internet haberciliği yapmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“DÜZELTMELER YAPILACAĞINI UMUT EDİYORUM”

Yürürlüğe giren internet yasasının basın çalışanları için büyük bir külfet olacağını kaydeden gazetemiz kurucusu Muammer Çoban, “Resmi ilan almak isteyenler için getirilen 8 kişilik kadro zorunluluğu iş verenlerin belini bükecek. Hazırlanan taslağın tekrar gözden geçirileceğini ve düzeltmeler yapılacağını umut ediyorum” sözlerine yer vererek nazik ziyaretleri için Başkan Yılmaz’a ve Tepe’ye teşekkür etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  muammerçoban, yılmazkaraca, rüstemkayatepe, mustafayüksel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA