2 Ağustos 2025 Cumartesi



14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE LİMON HASADI SÜRÜYOR
   

Mersin’in bir çok bölgesinde olduğu gibi Silifke ilçesinde de limon hasadı sürerken toplanan ürünler yaz döneminde satılması için soğuk hava depolarına gönderildiği bildirildi.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 15:38

Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'de bir çok bölgede hasat devam ediyor. Silifke İlçesinde de geçen yıl 80 bin ton hasat yapılan limonda bu sene rekoltenin iklim koşullarının etkisiyle 60 bin tona düşmesi beklendiği belirtildi. İşçiler sabahın erken saatlerinde bahçelere girerek limonları tek tek keserek, soğuk hava depolarına göndermek için hazırlıyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da limon hasadının ardından, tezgahların kurulduğunu ve ürünlerin soğuk hava depolarına alınmaya başladığını kaydetti.

Limonun 5 ila 7 lira arasında satıldığını belirten Kaynar, “Silifke limonu da çileğimiz gibi bir marka oldu. Yedi veren küt dikeni çeşidimizle sadece bizim bölgede yetiştirilen yol ve raf ömrü uzuzn olan limonumuzun hasat mevsimindeyiz. Hasadımızı hızlı bir şekilde yapıp soğuk hava depolarına koyuyoruz.Küçükte olsa ihracatımız sürüyor. İhracatçımız döviz kurlarının düşük olmasından ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı karamsar durumda”dedi.

Soğuk hava depolarına alınan limonun üreticisine kazandırdığını belirten Kaynar, “Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Üreticiler kendi imkanlarıyla limonlarını keserek, kağıda sarıyor, sandıklayıp, yatağa hazır hale getiriyor ve bu sayede yaz aylarında satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  limon, hasat, nurettinkaynar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA