2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
IRAKLI SOYGUNCULAR MERSİN’DE YAKALANDI
   

Kendilerini borsacı olarak tanıtıp Irak’ta faaliyet gösteren İslamic Bank müdürü ile irtibata geçerek, bankayı peyderpey 19 milyon dolar dolandıran Ürdünlü 2 şüpheli Mersin’de yakalandı

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:48

Irak’ta faaliyet gösteren İslamic Bank müdürü ile irtibata geçerek kendilerini borsacı olarak tanıtıp, 'hawala' adı verilen gayri resmi para transfer yöntemiyle bankayı peyderpey 19 milyon dolar dolandıran Ürdünlü 2 şüpheli Mersin'de yakalandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Irak'ta faaliyet yürüten İslamic Bank'ın sahibi Mersin polisine başvurarak, İngiltere'de olduğu sırada kendisini borsacı olarak tanıtan bir kişinin banka müdürü ile irtibata geçtiğini ve 500 bin dolar göndermesi karşılığında bu parayı işletip 1 milyon dolar olarak iade edeceğini söylediğini, uzun görüşmelerin ardından banka müdürünün 500 bin dolar paraya şüpheliye gönderdiğini söyledi. Devam eden süreçte müdürün şüpheliye peyderpey 19 milyon dolar gönderdiğinin belirlendiğini kaydeden banka sahibi, durumu İngiltere'den döndüğünde fark edince müdürden şikayetçi olduğunu ve müdürün Irak adli mercilerince tutuklandığını ifade etti. Yaptığı araştırmada paraların Irak'taki döviz bürosu üzerinden 'hawala' adı verilen gayri resmi para transfer yöntemi ile şüpheliye gönderildiğinin belirlediğini kaydeden banka sahibi, müdürün tutuklanmasının ardından şüphelilerle kendisinin irtibata geçtiğini ve paraların Mersin'de ikamet eden Ürdün uyruklu Suheır Albadri adlı kadına gönderildiğini tespit ettiklerini belirterek şikayetçi oldu. Banka sahibinin şikayeti üzerine harekete geçen Mersin polisi, Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde 'hawalacı' olarak bilinin döviz bürosu önünde tertibat alarak, müştekinin gönderdiğini bildirdiği parayı almaya gelen Ürdün uyruklu Suheır Albadri ile beraberindeki Khaled M.'yi suçüstü yakaladı. Şüphelilerin üzerinde ve ikametinde yapılan aramada 1 kiloluk külçe altın, çok sayıda ziynet altını ile 20 bin 700 dolar ve 81 bin 100 lira ele geçirildi. Zanlıların ayrıca kripto paraya 131 bin dolar yatırdıkları belirlendi.

Paraları Filistin uyruklu başka şahsa göndermişler

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, 'hawala' yöntemiyle bu şekilde aldıkları paraları Filistinli uyruklu bir şahsa kripto para uygulamalarıyla gönderdiklerini, bunun karşılığında komisyon aldıklarını, paranın kendilerinde kalmadığını söyledikleri öğrenildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  ırak banka, soygun, dolandırıcı, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA