28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
HALK DANSI KURSU İLE SOSYALLEŞİYORLAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel bireyler, “Halk Dansları Kursu” ile hem sosyalleşiyorlar hem de özel günlerde sahneye çıkıyorlar.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 11:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel bireyler, her etkinlik ile engelleri biraz daha aşıyor. 2 yıldır devam eden ‘Halk Dansları Kursu’ ile özel bireyler birçok yörenin dansını öğreniyor, özel günlerde gösterilere çıkıyor.

Yenişehir’de hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenen Halk Dansları Kursu sayesinde özel bireyler, sosyalleşme fırsatı da elde ediyor. Eğitimler hem Engelsiz Yaşam Parkı’nda yer alan Dans Evi’nde, hem de havanın güzel olduğu zamanlar parkın bahçesinde veriliyor.

DEMİR: “BURADA ZİHİNSEL, BEDENSEL VE RUHSAL ANLAMDA ÇOK MUTLULAR”

25 çocuğun kayıtlı olduğu Halk Dansları ekibinin yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösterdiğini kaydeden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Özel günlerde yapılan etkinliklerde yer alarak oyunlarını sergiliyorlar. Kültür Daire Başkanlığımız kıyafetlerimizi temin ediyor. O kıyafetlerle sahne almak, onları inanılmaz keyifli bir hale getiriyor. Onlar burada zihinsel, bedensel ve ruhsal anlamda çok mutlular” diye konuştu.

“BURASI BİZİM İKİNCİ EVİMİZ”

Özel bireylerden Damlanur’un annesi Gülbeyaz Erbaş, “Hafta içi her gün geliyoruz. 2 gün pilatese giriyor, 3 gün de makromeye giriyorum. Çeşitli seramik boyamalar yapıyoruz. Çocuğum halk oyunlarında, boccede, spordayken, biz de bu tarz etkinliklerle uğraşıyoruz. Burası bizim ikinci evimiz” dedi.

Engelsiz Yaşam Parkı’nın her olanağından memnun olduğunu anlatan Selim’in babası Talip Kaya,  “Burada güven içindeyiz. Çocuğum diğer çocuklarla etkileşim halinde. Kişisel gelişim olarak daha iyiye gidiyor. Konuşmasında biraz zorluk vardı, ama gün geçtikçe daha iyi oluyor burada. Buradaki öğretmenlerimiz çok özverili çalışıyorlar. Yeşillik içinde her şey çok güzel” sözlerini kullandı.

14 yaşındaki özel birey Dilara Saçu, “Boccemiz, yüzme dersimiz, dans oyunlarımız, resim dersimiz var. Buraya ilk geldiğimde zeybek ve vals yapmıştım. Sonra meses ve roman oynadık. Şimdi de erik dalı ve zumba çalışıyoruz. Arkadaşlarımı gerçekten çok seviyorum. Hepsi bana çok iyi davranıyor. Dans etmeyi çok seviyorum. Büyüyünce de dansçı olmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“OYUNLAR VÜCUDUMUZA VE PSİKOLOJİMİZE İYİ GELİYOR”

Halk Dansları kursuna katılan Bayram Abiş, “Bütün hocalarımızı çok seviyoruz. Erik dalı, efeler, kolbastı oynuyorum. Sahnelere çıkıyoruz. Vahap Seçer Başkanımızın yanına gidiyoruz. Buradan O’na öpücük yolluyorum, onu çok seviyorum. Bütün arkadaşlarımı Engelsiz Yaşam Parkı’na davet ediyorum” diye konuştu.

Veli Erciyas ise, “Arkadaşlarımızla halk oyunu oynuyoruz. Vücudumuza ve psikolojimize iyi geliyor. En sevdiğim oyun meses oldu. Tüm öğretmenlerimize, müdürümüze hepsine teşekkür ediyoruz. Dertlerimiz olduğunda hep yanımızdalar” diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  halkdansıkursu, mersin, engelsizbireyler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA