2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE ÜRETİLİYOR, YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR
   

Ülkenin önemli üretim merkezlerinden Mersin’de kivinin fiyatı bahçede 10 TL’den başlarken, yurt içinin yanı sıra Avrupa ülkeleri, Balkanlar ve Azerbaycan’a ihraç ediliyor.

 

Tarih : 20 Ekim 2022 Perşembe 11:22

Yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de her ay yeni ürünlerin hasadına geçiliyor. Son olarak, son yıllarda üretiminde ciddi bir artış gözlenen kivide hasat başladı. Yaklaşık dönümde 4 ton ürün alınan kivi bahçelerine sabahın erken saatlerinde gelen işçiler ürünleri tek tek toplayarak iç ve dış piyasaya göndermek için hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl bahçede 8 TL’den alıcı bulan kivi yüksek enflasyona rağmen yüzde 20 artışla en az zamlanan meyvelerden oldu. Bahçede 10 TL’den alıcı bulan kiviyi, üreticiler fiyatı en uygun meyve olarak tüketiciye sunduklarını aktardı.

BU YIL VERİM DAHA İYİ

Erdemli ’de tarımla uğraştıklarını belirten Mustafa Serin, ”Kivi bahçesinde hasat yapıyoruz. Yaklaşık dönümde 4 ton civarında kivi bekliyoruz. Bu ayın sonuna kadar hasat yapacağız. Bu yıl fiyatlarımızda geçen yıla nazaran çok bir artış olmadı. Geçen yıl 8 liradan giden mahsulümüz bu yıl 10 liradan gidiyor. Tüketici için bu yıl en uygun meyve diyebiliriz. Geçen yıla nazaran bu yıl verim daha iyi” ifadelerine yer verdi.

Hasat yaptıklarını aktaran üretici tüccar İbrahim Okur ise” Hasat ettikten sonra ürünü ambalaj yapıyoruz. İsteğe göre, yurt içinde başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya başta olmak üzere birçok yere sevkiyat yapıyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa, Balkanlara ve Azerbaycan’a ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  kivi, mersin, üretici, ihracat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA