29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
MARATON LANSMANI KIZKALESİNDE YAPILDI
   

Büyükşehir Belediyesi, 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği Kilikya Ultra Maratonu’yla tarih, doğa ve sporu bir araya getiriyor. “Doğanın içinde tarihe koş” mottosuyla bu yıl ilk kez düzenlenecek maratonun lansmanı, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, lansmanda basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı.

 

Tarih : 22 Eylül 2022 Perşembe 14:16

Gerçekleştirecekleri maratonla Mersin’i sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Bu içinde bulunduğumuz bölge, binlerce yıllık tarihe sahip ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge. Kilikya Ultra Maratonu, spor yaparken Mersin’in tarihi güzelliklerini, doğasını anlatmak, tanıtmaktır” dedi. Mersin’in tarihi ve kültürel birikimi ile birlikte harika bir doğaya sahip olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Kızkalesi 1100 yıllık bir yapı. Korikos Bölgesi ve Korikos kalesi. Burada bu maraton bir araç. Amaç ise buraları tanıtma. Güzel bir etkinlik olacak. Buradan Türkiye'ye seslenmek istiyorum; 9 yaşından 71 yaşına kadar 500 sporcumuz, 23- 25 Eylül tarihleri arasında bu maratona katılacak. Farklı kategoriler var. 7 kilometreden 54 kilometreye kadar, doğanın içerisinde tarihe koşacağız” bilgilerini paylaştı.

Bu yıl Kilikya Ultra Maratonu’nun ilkini düzenlediklerini anımsatan Başkan Seçer, “Bu maraton eminim ki gelecek yıl hem uluslararası boyuta taşınacak, hem çok daha hazırlıklı bir etkinlik yapacağız. Her geçen yıl içeriğini doldurarak ve daha da zenginleştirerek, tüm dünyadan insanların buraya gelmesini sağlayacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİZLER DEMOKRASİYİ SİNDİRMİŞ İNSANLARIZ”

Lansmanda, son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ilgili bazı değerlendirmelerde de bulunan Başkan Seçer, “Mahkeme kadıya mülk değil. Demokrasilerde bu böyle olur. Siz biliyorsunuz, bizim burada da koltuğa oturan kalkmak istemiyor. Memleket kendisinin zannediyor. Belediye başkanı şehir kendisinin zannediyor, baştakiler ülke kendisinin zannediyor. Fakat o devirler bitti. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da doğan güneşle, o devirler bitti. Burası laik Cumhuriyet, demokrasi ülkesi, hukuk devleti. Bunun bilincinde olmak lazım artık.  Şimdi bizim hakkımızda da; bir takım senaryolar yazılıyor, çiziliyor ve tüm aktörleriyle uygulamaya konuluyor. Bizim her şeyden haberimiz var. Kurulan tezgahların ve bu tezgahların içerisinde kimlerin olduğundan da haberimiz var. Ama Allah şahit olsun, biz demokrasiyi sindirmiş insanlarız. Hukuk devletine inanmış insanlarız. Her şeyin zamanı gelir ve hukuk dışı davranışlar da kimsenin yanına kalmaz. Bunu da tarih yazacak” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  kilikyamaratonu, mersin, kilikya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA