14 Aralık 2025 Pazar



10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR   16:45   BAŞKAN YILDIZ’DAN ENGELSİZ YAŞAMA GÜÇLÜ MESAJ: “365 GÜN EMPATİ”   12:14   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 500 HANEYE “EVDE TEMİZLİK VE KİŞİSEL BAKIM” DESTEĞİ   12:10   MERSIN ANAMUR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ, 3 ARALıK DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ KAPSAMıNDA SOSYAL FARKıNDALıK OLUŞTURMAK AMACıYLA ÇEŞITLI ZIYARET VE ETKINLIKLER DÜZENLEDI.   11:00   MERSIN ESOB BAŞKANLAR KURULU YAPıLDı   09:54   BÜYÜKŞEHİR’DEN 18 ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE MERSİN ULAŞIMINA ÇEVRECİ BİR DOKUNUŞ  
 
 
 
 
TURUNÇGİL KONGRESİ VE NARENCİYE FESTİVALİ KASIM AYINDA YAPILACAK
   

6-11 Kasım tarihlerinde ilk kez yapılacak “Uluslararası Turunçgil Kongresi” ve 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak “8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali” hazırlıklarına yönelik bilgilendirme toplantı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşti.  

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 15:22

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, 6-11 Kasım tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ ve 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan ‘8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ hazırlıklarına yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kongre ve festivalin tertip komitelerinde yer alan kurumların, meslek kuruluşları ve sivil toplum teşkilatlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Turunçgil Dünyasının dünyaca bilinen en prestiji organizasyonu olan, ilki 1968’de Amerika Bileşik Devletleri’nde yapılan ve her 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen 'Uluslararası Turunçgil Kongresi' ilk kez Mersin'de düzenlenecek. Yaklaşık 60 ülkeden 2 bin 500’e yakın katılımcının beklendiği ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne tüm dünyadan danışman, üretici ve bilim insanları katılacak. Turunçgil ürünlerine ilişkin olarak binin üzerinde sunumun yapılması, teknik gezilerin düzenlenmesi planlanıyor.

Türkiye ve bölge açısından büyük önem taşıyan Turunçgil Kongresi'nin akabinde, 12-13 Kasım tarihlerinde ‘8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ düzenlenecek. Pandemi şartları nedeniyle iki yıl ara verilen Narenciye Festivali daha görkemli bir şekilde Akdeniz’in kıyısında yeniden yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşacak.

Yerli ve yabancı bilim insanları, turistlerin yoğun talep göstereceği, Mersin'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyan bu iki etkinlik hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, görüş ve öneriler dile getirildi, bazı kararlar alındı.

Paylaş :
 
Etiketler :  turunçgil, mersin, festival, vali, mersinhaber

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA