3 Ağustos 2025 Pazar



14:29   BÖYLE FUTBOL TURNUVASı GÖRÜLMEDI; TRIBÜNLER YETMEDI, TEPELER DOLU!   13:46   MESKİ’DEN KESINTISIZ IÇME SUYU ATAĞı   13:42   KOOPERATIFLER ÜRETIYOR, BÜYÜKŞEHIR DESTEKLIYOR   13:36   DEMOKRASI KÂĞıT ÜZERINDE KALDı   13:18   NEZAKETIN VE MERHAMETIN SOKAKTAKI HÂLI   13:11   MEZITLI BELEDIYESI IDDIALARı YALANLADı   13:09   GÜNEŞTE FAZLA KALıP ACIL SERVISLIK OLMAYıN   13:06   HORLAMA, VÜCUDUN YARDıM ÇıĞLıĞı OLABILIR   16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı  
 
 
 
 
DİKENLİ İNCİR HASATI BAŞLADI
   

Silifke’de doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirin hasadı başladı. Dikenli incirin kilosu 10 ile 15 arasında değişiyor.

 

Tarih : 18 Ağustos 2022 Perşembe 09:30

Kentte, doğada kendiliğinden yetişen dikenli incir hasadı başladı. Üzerinde bulunan dikenlerden dolayı toplanması özen isteyen incirin kilosu 10 ila 15 lira arasında değişiyor.

Olgunlaştıktan sonra hasadı yapılan meyvenin boyu yaklaşık 10 santimetreyi buluyor. İncirin etrafı sert dikenlerle kaplı olduğu için hasadı, korunaklı eldivenler veya uzun maşalar yardımıyla yapılıyor. Kilogramı 10 ila 15 lira arasında değişen fiyatlarla satılan incirin, sert kabuğundan ayrıldığında yumuşak ve tatlı meyvesi ortaya çıkıyor. Genelde soğuk olarak tüketilen meyvenin, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

İncirin yabani türü olarak bilinen meyve, sadece yaz mevsiminde olgunlaşan kaktüslerden toplanıyor. 10 santimetreyi bulabilen sert dikenlerle kaplı olduğu için hasadı özel çaba gerektiren incir, dikenlerin rüzgardan uçarak üreticilere zarar vermemesi için sabahın erken saatlerinde dallarından alınıyor.

Dikenli İncirin bir şifa kaynağı olduğunu belirten üretici Gürhan Ahraz, “Dikenli incir sıcağı seven bir meyvedir. Toplanması zahmetli olan bu meyve tamamen doğal ortamda yetişiyor. Kilosu 10 ila 15 lira arasında ayrıca tane olarak da 3 ila 5 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Dikenleri gözükmediği için zahmetli bir süreçte topluyoruz. Elimize battığında günlerce ağrısını hissedebiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  dikenliincir, mersin, hasat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA