23 Eylül 2025 Salı



21:40   OTOMOBILDE SıKıŞAN YARALı KAPı KESILEREK ÇıKARıLDı   21:37   LASTIĞI PATLAYAN MINIBÜS TAKLALAR ATARAK DEVRILDI: 2 ÖLÜ, 8 YARALı!   21:35   ÇOCUKLARıN KıZ ARKADAŞ KAVGASı CINAYETLE BITTI   21:21   ERDEMLI’DE TıR MOTOSIKLETE ÇARPTı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   16:40   TARSUS’TAKI ‘GIZEMLI EV KAZıSı’ MAHKEMELIK OLDU   14:55   KAÇARAK EVLENDILER, 40 YıL SONRA DÜĞÜN YAPTıLAR!   14:33   MERSIN’DE 1 HAFTADA 615 ARANAN ŞAHıS YAKALANDı   13:54   KADıNLARıN DERDINI DINLEMEK 200, ERKEKLERIN 20 TL!   13:30   İŞ INSANıNı YAPAY ZEKA ILE 10 MILYON TL DOLANDıRDıLAR!   13:17   DESTEKLEMELER ÇIFTÇILERE NEFES ALDıRACAK!   13:06   YELKEN TUTKUSU MERSIN’DE ZIRVE YAPTı!   12:53   MDOB, YENI SANAT SEZONUNA PERDELERINI AÇıYOR!   12:43   EKMEN: “BAĞıMLıLıĞı KAYNAĞıNDA ENGELLEMELIYIZ”   12:35   ÜZÜM YIYIN, HASTALıKLARDAN KORUNUN   12:31   EKRANLA BÜYÜYEN NESIL, UZAĞı GÖREMIYOR   12:21   BOYUN FıTıĞı ŞIKAYETIYLE GITTI, KALP KRIZI GEÇIRDI   12:13   BIR PROJE, YIRMI HIKÂYE, BINLERCE KALP!   11:55   MERSIN’DE KÖTÜ GIDIŞ SÜRÜYOR: 0-1   10:31   POLIS KıLıĞıNDA 17,5 MILYONLUK VURGUN!   10:24   ÖĞRENCI SERVISI ALEV ALEV YANDı  
 
 
 
 
VALİ, YURT İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
   

Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesinde yapımı devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yapımı devam eden 2 bin 500 kişilik yükseköğretim öğrenci yurdu inşaatını ziyaret eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 13:06

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programı çerçevesinde yapımı devam eden 2 bin 500 kişilik yükseköğretim öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Pehlivan, daha sonra yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Vali Pehlivan’a incelemeleri sırasında, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve firma yetkilileri eşlik etti.

41 bin 285 metrekare alan üzerine inşaat çalışmaları hızla devam eden öğrenci yurdu, iki blok olarak planlanmış olup, toplamda 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek. Bin 500 kişilik birinci blok, bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat olacak. Toplam kapalı alanı ise 47 bin 885 metrekare. İkinci blok ise bin kişi kapasiteli olup bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kat olacak. Toplam kapalı alanı ise 30 bin132 metrekare olacak.

Her iki blokta da ayrı ayrı yemekhane, etüt salonları, çamaşır, yıkama ve kurutma alanı, konferans salonu bulunacak. Yurtlar ve çevresinde oluşturulacak hizmet binalarının toplam kapalı alanı ise 78 bin 800 metrekare olacak.

Vali Pehlivan, daha sonra merkez Akdeniz ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde bulunan yükseköğretim yurdunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını inceledi. Binayı gezerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Demir ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. İki bloktan oluşan yurt binasında yaklaşık bin öğrenci barınacak.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  vali, inceleme, öğrenciyurdu, inşaat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA