5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
ESENLİ ÜZÜM FESTİVALİNE BÜYÜK İLGİ
   

Mersin Akdeniz Belediyesi tarafından bölge üreticileriyle birlikte gerçekleştirilen “Esenli Üzüm Festivali”ne büyük ilgi gördü.

 

Tarih : 26 Temmuz 2022 Salı 10:14

Akdeniz Belediyesi tarafından bölge üreticileriyle birlikte ilki gerçekleşen ve büyük ilgi gören 'Esenli Üzüm Festivali'nin yankıları sürüyor.

İlk kez 40 yıl önce düzenlendiği öğrenilen üzüm şenliği, Akdeniz Belediyesinin girişimleri ile yeniden canlandı. Esenli Meydanında düzenlenen ve binlerce insanın ziyaret ettiği şenlik sayesinde, Mersin’in kırsal mahallelerinden olan Esenli Mahallesi’nde yetişen üzüm çeşitlerinin tüm Türkiye’ye tanıtımı sağlandı. En iyi üzüm yarışması, halk oyunları, çocuklar için gösteriler ve Eser Eyüboğlu konseri ile daha da renklenen şenliğe, Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ile Hacı Özkan da katıldı.

“ÜZÜM DENİNCE AKLA ARTIK ESENLİ DE GELECEK”

Şenlik alanından katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin milletvekilleri Yılmaz ve Özkan’ın yanı sıra, şenliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Bugüne dek iki kez düzenlenen Karaduvar Balık Festivali ile Mersin ve Akdeniz’i, Türkiye ve dünyaya tanıttıklarını anlatan Gültak, bu kez de Esenli Üzüm Şenliğine imza attıklarını dile getirdi. Gültak; “Akdeniz ilçemize bağlı kırsal bir mahallemiz olan Esenli’de, 13 bin dönüm gibi büyük bir arazide üzüm yetiştiriciliği yapılmakta. Yetiştirilen üzümlerin çoğu da ihraç ediliyor. Şenliğimiz sayesinde, ‘üzüm’ denince insanlarımızın aklına artık Esenli Mahallemiz ve Akdeniz ilçemiz de gelecek” ifadelerine yer verdi.

“REKABET OLUŞACAK, ÇİFTÇİLERİMİZ DAHA ÇOK KAZANACAK”

"Bu tür festivaller sayesinde, hem Mersin’i hem Akdeniz’i hem de yerli üreticilerimizin yetiştirdiği ürünleri tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmış oluyoruz” diyen Gültak; “Festival ve şenlikler sayesinde ayrıca ihracatçılarımızın dikkatini de çekiyoruz. Böylelikle çiftçilerimizi daha çok ihracatçının ziyaret etmesini, oluşacak rekabet sayesinde üreticilerimizin daha çok kazanmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

“KIRK YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Gültak, Akdeniz’i bu tür şenlik ve festivallerle tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaya, anlatmaya devam edeceklerini kaydederek, "Üzüm festivali ilk kez 40 yıl önce yapılmış. Kırk yıl sonra bir ilki gerçekleştirmekten, Esenli’yi, Akdeniz’i, Mersin’i, vekillerimizle birlikte Türkiye’ye tanıtmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” sözlerini kullandı.

“AKDENİZ’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da konuşmasında, Esenli Mahallesi’nde çok güzel bir atmosfer yaşandığını söyledi, şenliğe yoğun bir katılımın gerçekleştiğini ifade etti. Yılmaz; “Esenli Mahallemizde yetişen bu güzel üzümlerin tanıtımı bu şenlik sayesinde oldu. Şenliği organize eden kıymetli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız, hizmetleri ve festivallerle Akdeniz’in çehresini değiştirdi. Bizler de bu anlamda memnunuz, gururluyuz. İnşallah daha nice festivallerde yeniden bir araya gelmek dileğiyle” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

'Esenli Üzüm Şenliği’nin tüm Türkiye’ye örnek olacağının altını çizen Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise “Mersin, 12 ay boyunca tarım ürünleri üreten bir kent. Mersinimiz ayrıca, Edirne’den Kars’a kadar bütün farklılıklarımızı bir arada barındıran, birliği, beraberliği, güçlü kardeşliği sağlamış, Türkiye aynası olmuş bir kenttir. Hedefimiz, belediye başkanımızla el ele, omuz omuza birlikte çalışarak onlarca birinciliği olan tarım ürünlerimizi iç ve dış piyasada daha çok tanıtmak olacaktır” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, festival, üzüm, akdeniz, ilgi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA