17 Mayıs 2024 Cuma



15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE   11:42   FILISTIN HALKıNıN SESI OLDULAR   11:41   ENGELLERI AŞAN SANAT   11:23   TARSUS’TA KONTROLDEN ÇıKAN ARAÇ YAN YATTı: 2 YARALı   11:21   FAYANS YÜKLÜ TıR YANDı   11:19   PROTOKOLLE 11 HÜKÜMLÜ SILIFKE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLENDIRILDI   11:17   MERSIN’DE SIBER POLISINDEN ÇIFTE OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:14   MERSIN’DE POLYESTER ATÖLYESINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:13   MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ŞENLIKLERI BAŞLADı   11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”  
 
 
 
 
MERSİN’DEN HONG KONG’A NARENCİYE İHRAÇ EDİLECEK
   

Pandemi sürecinde narenciye ürünlerine olan ilginin artmasıyla beraber geçtiğimiz yıl Uruguay’a narenciye ihraç eden Mersin bu kez Hong Kong’a limon ihraç edecek.

 

Tarih : 16 Aralık 2020 Çarşamba 14:21

Narenciyeye olan ilgiden yola çıkan ihracat firmaları Türk narenciyesini yeni pazarlarla tanıştırıyor. Geçen yıl Latin Amerika ülkesi Uruguay'a ilk kez narenciye ürünleri ihraç eden Mersin merkezli bir firma bu kez de Uzak Doğu ülkesi Hong Kong´a limon ihraç ederek bir başarıya daha imza attı. 

İhracatçı Hasan Bulduk yaklaşık 17 yıldır ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yaptıklarını ve son yıllarda Türk narenciyesini farklı pazarlarla tanıştırdıkları ifade etti. Geçtiğimiz yılda ilk defa yeni bir pazar olan Uruguay’a narenciye ihracatı yaptıklarını söyleyen Bulduk, " Bu yıl yeni bir pazarla buluşarak Hong Kong´a ilk defa ´mayer´ cinsi limonun ihracatını gerçekleştirdik. Ürünlerimiz çok sağlıklı bir şekilde hedef noktasına ulaştı. Şu an kalitemizi beğendikleri için bu ülkeden talep de arttı. Bütün narenciye çeşitlerinin ihracatını yapıyoruz. Ağırlıklı olarak bu bölgede dünyaca meşhur olan Lamas limonumuzun ihracatını da gerçekleştiriyoruz" dedi.

Hong Kong´a sorunsuz bir şekilde ulaşan ürünlerden sonra çok talep olduğunu belirten Bulduk, bölgenin marka tescilli Lamas ürününü de ihraç edeceklerini ve başka ülkelerle ihracat yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 SIRADA KANADA VAR

Yeni pazar hedeflerine değinen Bulduk, “Önümüzdeki hafta Kanada için bir anlaşmamız var. Oraya yükleme yapacağız. Tabi ki artık Türk ürünlerinin bütün dünyaya açılması lazım. Çünkü Türk ürünleri oldukça kaliteli. Narenciye ülkeleriyle yarışabilecek şekilde, dünya standartlarının üzerinde ve kaliteli ürünlerimiz mevcuttur”  şeklinde konuştu.

Firmanın ziraat mühendisi Okan Baytak ise portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi ürünleri ihraç ettiklerini söyleyerek “Kalitemiz dünya standartlarının üzerinde bir kalitedir. Pandemi dolayısıyla narenciyeye yoğun bir ilgi var. Biz de elimizden geldiğince ülkemiz adına en kaliteli ürünleri yurt dışına ihraç ediyoruz" dedi.

İHRACAT VERİLERİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin verilerine göre son üç aydaki ihracat verileri yüz güldürüyor.

Verilere göre son 3 ayda 695 bin 790 ton narenciye ihracatı gerçekleştirilirken, bundan 359 milyon 472 bin Dolar gelir sağlandı. Limon ihracatta büyük bir paya sahip olurken son 3 ayda gerçekleştirilen 231 bin 621 ton limon ihracatından elde edilen gelir 132 milyon doları geçtiği kaydedildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, narenciye, hong, kong, ihraç,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA