17 Eylül 2025 Çarşamba



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
MERSİNLİ TENİSÇİLER BAŞARIYA DOYMUYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) bünyesinde olan Tenis Takımı başarıya doymuyor.

 

Tarih : 12 Haziran 2022 Pazar 13:31

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) bünyesinde 2 yıl önce kurulan Tenis Takımında antrenmanlar son hızla sürüyor. 25’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 30 sporcudan oluşan takım, katıldıkları turnuvalardan kente her geçen gün yeni şampiyonluklar ve kupalarla dönüyor.

Tenis Takımı, Macit Özcan Tesislerinde haftanın her günü 17.00-19.00 saatleri arasında antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Cumartesi ve pazar günleri altyapı takımı tatil yaparken, pazartesi ise pro takımı antrenmanlara mola veriyor. Salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri ise sporcular tenis antrenmanlarının ardından salonda kondisyon çalışıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi  görevli tenis antrenörü Abidin Kuruağaç, 30’a yakın sporcuyla çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, bunların 25’inin Gençlik ve Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olduğunu söyledi. Mini pro kategorisinde ise 10 sporcu olduğunu vurgulayan Kuruağaç, “Şu anda burada mini pro takımı antrenman yapıyor, 8 kişilik bir grubumuz var. 2 de sporcu kız öğrencimiz var, onlar da Kır Çiçekleri’nden gelen kızlarımız” ifadelerine yer verdi.

Kuruağaç, takıma sporcu alırken yaş grubuna baktıklarını belirterek, “Eğer 6-8 yaşlarındaysa onlar için yeni başlayan grubu açıyoruz. Temel motorik özelliklerini geliştirdikten sonra bu gruba dahil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Kuruağaç, sporcular 9-14 yaş aralığında olduğunda ise yeteneğe baktıklarını kaydetti. Amaçlarından da söz eden Kuruağaç, “Spordan daha ziyade ilk olarak etik değerleri geliştirmek, saygılı, ahlaklı bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çünkü bakış açımız başarı odaklı olduğu için etik ahlaklarımız biraz daha yüksek olduğunda başarının geleceğine inanıyoruz” dedi.

“AREN MERT, RAFAEL NADAL’IN İZİNDEN GİDİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesinin minik sporcuları katıldıkları son turnuvadan da kente kupa getirdi. Türkiye Tenis Federasyonu’nun Gaziantep’te düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Haftası 12 Yaş Turnuvasına katılan Aren Mert Çay şampiyon oldu. Rafael Nadal’ı kendisine örnek aldığını belirten 10 yaşındaki Aren Mert Çay, “İyi bir deneyimdi. Tenis oynarken çok mutluyum. Bana göre burası çok güzel. Eski oynadığım yerde böyle şeyler olmuyordu. Arkadaşlarım iyi ve bence iyi bir eğitim alıyorum” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tenis, msk, başarı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA