6 Mayıs 2024 Pazartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
METRO İÇİN GEREKLİ HARCAMAYA RET
   

Mersin Metrosu projesi ile ilgili 2 buçuk milyar liralık borçlanma yetkisi talebi Cumhur İttifakının engeline takıldı.

 

Tarih : 14 Şubat 2022 Pazartesi 18:56

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemi Metro Projesi ile ilgili 2 buçuk milyar liralık borçlanma yetkisi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer daha önce 900 milyon liralık borçlanma yetkisi talep etmiş ve defalarca reddedilmişti. Son olarak mahkeme kararıyla borçlanma yetkisine kavuşan Başkan Seçer’in, Mersin Metrosu Projesi ile ilgili talep ettiği 2 buçuk milyar liralık borçlanma talebi yine Cumhur İttifakı’ndan ret oyu aldı.

“ÖNCELİKLE HARCAMALAR VERİMLİ VE YERİNDE Mİ?”

Büyükşehir Meclis toplantısında Cumhur İttifakı üyeleri metro projesinin Mersin için gerekli olduğunu ancak proje ile ilgili tereddütleri olduğunu söyleyerek borçlanmaya ret oyu kullandı. Bir meclis üyesi ret oyu kullanmalarını şu ifadelerle açıkladı:

“Hızlı ulaşımın temin edilebilmesi konusunda metronun Mersin için iyi bir hizmet olduğu kanaatimiz var.  Geçmişte komisyonca alınan kararda 900 milyon lira tutarında kredi temin edilmesi onaylanmıştı. Şimdi 2 buçuk milyar TL borçlanma yetkisi istendi. Öncelikle verilen yetkiyle harcamalar verimli, tutumlu ve yerinde yapılmış mıdır buna bakmamız lazım.”

“ARADAN 6 AY GEÇTİ BORÇLANAMADIM”

Borçlanma yetkisiyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, borçlanma yetkisiyle işlerin bitmediğini söyledi. Seçer, aradan geçen 6 aya rağmen hala borçlanamadığının altını çizerek, “İşler meclisin bana borçlanma yetkisi vermesi ile bitmiyor. Bunun Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’nda bir onay süresi var. Ardından Hazine’de onay süresi var. Dolayısıyla şuanda imzadan çıkmadığı için belediyemiz metroyla ilgili daha bir delikli kuruş dahi borçlanmadı. Öncelikle bu yanlışı düzeltelim.  ‘900 milyon lira borç verdik, önce bunu bir tüketin ondan sonra yeni krediye bakarız.’ Tekrar söylüyorum biz daha onun kullanamadık ki tüketelim. Bizim bugünden borçlanma yetkisi istememizin temel nedeni süreci bilmemiz. 6 ay imzadan zor çıkıyor. Bugün bu yetkiyi alsam dahi gelecek yıl bu zamanlar 2 milyar 400 liradan para kullanmaya başlayabilirim.  Bu istek benim yetki kullanabileceğim bir taleptir” dedi.

“GÜNAHTIR YAPMAYIN, BU BİR VİZYON PROJESİ”

Metronun Mersin için kalıcı bir eser olacağını vurgulayan Seçer, “Bu proje ilgili bakanlıklar tarafından kabul edilmiş, iki finansman gerektiren projemiz 2022 yılı için yatırım programına alındı. Önce yetki aldıktan sonra projelerle ilgili görüşmeler yapılabilir. 900 milyonu verdik önce onu bir kullanın dediğiniz zaman iş sıkıntıya biner. Çünkü biz 28 Nisan 2021’de metronun ihalesini yaptık. Belli bir yasal bekleme süresi, itirazlar süresi tamamlandıktan sonra 4 Ekim 2021 tarihinde sözleşme imzaladık.  4 ay 10 gün önce ve 19 Ekim’de de yer teslimi yaptık. Hepiniz biliyorsunuz, para varsa inşaatlar devam eder. Günahtır yapmayın, bu bir vizyon projesi. Benim seçim kazanmamla bir ilgisi yok. Hiçbir belediye başkanı metro yaptı diye kazanmaz hatta yanlış işler olursa daha farklı sonuçları olur. Mersin’e kalıcı bir eser bırakmak önemli olan” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  metro, borçlanma, cumhuriltifak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA