16 Eylül 2025 Salı



01:15   ANNE VAHŞETİNDEKİ KAN DONDURAN DETAYLAR   18:10   HUSUMET KATLIAMA DÖNÜŞTÜ; 4 KIŞILIK AILE KATLEDILDI   18:01   İKI OTOMOBILIN ÇARPıŞTıĞı FECI KAZADA 8 YARALı   17:28   GÖKSU NEHRI’NDE RAFTING KEYFI!   16:47   SILIFKE’DE IKI CADDE TEK YÖN OLUYOR   16:20   FENERBAHÇE, KULÜPLER BIRLIĞI FAALIYETLERINI DURDURDU!   16:13   ERDEMLI’DE TATIL SITESINDE YANGıN   15:10   SAĞLıKLı VE EKONOMIK PROTEIN IÇIN BAKLIYAT!   14:36   ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIG AŞAMASı HEYECANı YARıN BAŞLıYOR   14:26   OTOYOLDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı   13:38   DEM PARTI’DEN EKMEK ZAMMıNA TEPKI!   13:35   ‘TUTUKLU SAVUNMAYı REDDEDIYORUZ’   13:30   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN KıRTASIYE DENETIMI   13:21   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   13:16   FIDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU, MEYVELER KASALARı DOLDURDU   13:10   TEPKI GELDI, KAYYUM TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   13:02   TARSUS’TA SILAHLı SALDıRıYA UĞRAYAN ŞAHıS YARALANDı   12:57   MESKİ’DEN ERDEMLI’DE YENI SU HATTı VE MODERN ASFALT!   12:51   EKMEN: “GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜNÜN TESCILI, DEĞERINI ARTıRACAKTıR”   12:43   SEÇER: “İKTIDARıN KARŞıSıNDAKI EN BÜYÜK GÜÇ CHP”  
 
 
 
 
MERSİN SERBEST BÖLGE’YE SAĞLIK KURULUŞU YAPILIYOR
   

Serbest Bölge’de 2018’de bir işçinin iş kazasında yaşamını yitirmesinin ardından bölgeye bir sağlık kuruluşu yapılması için başlatılan imza kampanyası sonuç verdi. 11 bin işçinin istihdam edildiği bölge toplanan bin imza sonucu hastane yapılması için harekete geçildi.

 

Tarih : 2 Şubat 2020 Pazar 20:23

Mersin’de 11 bin kişiye istihdam sağlanan Serbest Bölge’de ki işçilerin sağlık kuruluşu talebi karşılık buldu. Bölgeye sağlık kuruluşu kurulması için harekete geçildi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği’nin 2018 yılının Nisan ayında “Mersin Serbest Bölge’ye Hastane istiyoruz!” talebiyle başlattığı imza kampanyası sonuç verdi.

İŞÇİLER SAĞLIK PROBLEMLERİ YAŞIYOR

Konuyla ilgili sendika yönetiminden alınan bilgiye göre; yapımına başlanan sağlık kuruluşunun henüz inşaat aşamasında olduğu, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının görevlendirilmesinin bu işlemlerin bitmesinin ardından yapılacağı öğrenildi.

“Bu önemli eksikliğin giderilmesi ve talebimizin hayata geçiriliyor olması önemlidir” diyen sendika yönetimi, bölgede çalışan işçi ve emekçilerle yüz yüze görüşerek bini aşkın imza topladığını, toplanan imzaları da 2018 Temmuz ayında hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’na ayrı ayrı gönderdiklerini bildirdiler.

Sendika yöneticileri ayrıca şu bilgileri verdiler: “Bilindiği gibi tekstil iş kolunda üretimde kullanılan tekstil tozu, kimyasal maddeler vb. nedenlerin yanı sıra çalışma koşullarından kaynaklı da birçok sağlık problemi ortaya çıkmakta, aynı zamanda ölümle ve yaralanmayla sonuçlanan iş kazaları da sıklıkla yaşanmaktadır.

İŞ KAZALARINA ACİL MÜDAHALE ŞART

İmza kampanyamızı 2018 Mart ayında Mersin Serbest Bölge’de yaşanan bir iş cinayetinde Mustafa Sevgi adlı işçinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatmıştık. İş kazaları devam etmektedir. Bunların birçoğu kayıtlara bile geçirilmemektedir. İhtiyaca uygun bir sağlık kuruluşunun eksikliği sürekli yaşanmaktadır. Mersin Serbest Bölge’de sıklıkla yangınlar çıkmakta, bu da işçilerin hayatlarını tehdit etmektedir. Buna rağmen Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan ve serbest bölge statüsünde kurulan ilk yer olan binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölge’de bir sağlık kuruluşu yoktur. Öte yandan serbest bölgede bulunan firmalar tetanos aşısı gibi koruyucu önlemler kapsamında yapılan aşılar dolayısıyla dahi işçilerden para almaktadır. Oysa bu gibi aşılar Aile Sağlık Merkezleri’nde ücretsiz olarak yapılmaktadır. İşçilere bu aşıları yaptırmak için üretim aksamasın diye izin vermeyen patronlar, bunun parasını işçilerden kesmekte bir sakınca görmemektedir.

Sendikamız bundan sonra da işçi sağlığına uygun ve acil durumlarda ihtiyaca cevap verecek nitelikte bir sağlık hizmetinin hayata geçmesi için bu sürecin takipçisi olacak, çalışma yaşamında işçilerin sağlık hakkını korumaya devam edecektir”.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, serbestbölge, sağlıkkuruluşu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA