30 Nisan 2024 Salı



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
İÇME SUYU ÇALIŞMALARI TARSUS’TA DEVAM EDİYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus’ta içme suyu çalışmalarının son hızla devam ettiğini açıkladı.

 

Tarih : 5 Aralık 2021 Pazar 15:01

MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus'un Gülek Mahallesi’nde 100 metreküp hacimli biriktirme deposu, içmesuyu terfi istasyonu ve terfi hattı yapım işine devam edildiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede yaşanan heyelan dolayısıyla zarar gören Boğazpınar Mahallesi’nde yer alan hatları yeniden döşeme çalışmalarına başlayan MESKİ, Karasu kaptajından Gülek Mahallesi’ne içmesuyu iletimini gerçekleştiriyor. MESKİ’nin yatırım tutarı 4 milyon 32 bin lira olan yapım işi kapsamında içmesuyu hattı döşemesi, 100 metreküp su deposu, terfi merkezi, terfi merkezi rehabilitasyonu ile enerji nakil hattı yapılacak. Bu sayede mahallelerin içmesuyu sorununa son verilecek, vatandaşlar yeterli içmesuyuna kavuşacak.

MESKİ Genel Müdürlüğü, yatırım tutarı 4 milyon 221 lira olan Tarsus ilçesi Gülek Mahallesi Aspava drenaj galerisi içmesuyu terfi hattı yapım işinin de sözleşmesini tamamlayarak, çalışmalara başladı. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla, Aspava yaylasında yaz aylarında artan nüfusa yeterli içmesuyu verilerek, kayıp-kaçak oranında da düşüş yaşanması planlanıyor. Yapılan bu proje ile hem kayıp-kaçağın önüne geçilecek hem de artan nüfusun su ihtiyacı karşılanmış olacak.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, içme suyu, çalışma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA