17 Haziran 2025 Salı



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
MESKİ’NİN ANALİZ LABORATUVARININ AKREDİTASYON SERTİFİKASI YENİLENDİ
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın akreditasyonunun, 18 Ağustos 2021 tarihinde ’AB-0759-T’ numaralı akreditasyon sertifikası ile yenilendiği bildirildi.

 

Tarih : 29 Eylül 2021 Çarşamba 12:39

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin ve çevresinde insan sağlığı esas alınarak, su kalitesinin izlenmesinde ağır metaller önemli bir yer tutuyor. MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nda kapsama alınan parametreler 'insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik'te ve 6 Temmuz 2019’da revize olan 'içme suyu temin edilen suların kalitesi ve arıtılması hakkında yönetmeliği'nde yer alıyor. Yönetmeliklerde belirtilen parametreler içerisinde bakılması gereken ağır metallerin (alüminyum, arsenik, antimon, baryum, berilyum, kadmiyum, krom, kobalt, bakır, demir, kurşun, mangan, cıva, nikel, selenyum, sodyum, çinko, bor, vanadyum) analizlerinin gerçekleştirilebilmesi için laboratuvar bünyesine ICP-MS cihazı temin edilmesi ile söz konusu analizler daha hızlı, hassas ve doğru bir şekilde yapılmaya başlandı.

Yetkili servis tarafından kurulum, eğitim ve aplikasyon hizmeti tamamlandıktan sonra akreditasyon gereği cihaza ait olan, cihaz kullanma talimatı ve standart çalışma talimatı ile kapsam artırılması planlanan 19 adet parametre için 19 adet validasyon raporu ile 57 adet ölçüm belirsizliği raporu hazırlandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, 5 Mart 2021 tarihinde TÜRKAK tarafından gerçekleştirilen '2. gözetim ve kapsam genişletme denetimi' neticesinde; 'AB-0759-T' numaralı akreditasyon sertifikası 18 Ağustos 2021 tarihinde yenilendi. Bu sayede MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, 19 adet ağır metalden ve 4 adet mikrobiyolojik parametre/metottan akredite olmaya hak kazanarak, 67 olan akredite parametre/metot sayısını 90’a çıkardı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, meski, akreditasyon, su, labaratuvar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA