13 Mayıs 2024 Pazartesi



10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI  
 
 
 
 
ÇOCUK FELCİNE KARŞI FARKINDALIK İÇİN DUVAR BOYADILAR
   

Mezitli’de 24 Ekim Dünya Çocuk Felci Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.

 

Tarih : 25 Ekim 2020 Pazar 01:36

Mezitli Belediyesi'nin öncülüğünde Barboros Hayrettin Paşa Bulvarı Uğur Mumcu Parkında gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar kırmızı renk tişört giyerek duvarları gönüllerince rengarenk boyadı. Güzel bir havada gerçekleştirilen etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Oluşturulan anı duvarı ile çocuklar unutulmaz bir gün geçirirken çocuk felcine karşı alınacak önlemlere dikkat çekildi. Çocuk felcinin önlenebilir bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekilen etkinlikte, trafiğe kapatılan cadde üzerindeki duvarı rengarenk el izleri ile donattılar. Etkinlikte trafik güvenliği için görev alan polislerin çocuklarla birlikte duvarlara resim yapması keyifli görüntülere sahne oldu.

Toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla daha önce birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Maalesef hala dünyamızda çok küçük insani ihtiyaçları karşılayamaz durumda olan bölgeler var. Hala içme suyu sıkıntısı çekilen yerler var. Bugün de çocuk felcine karşı farkındalık oluşturmak ve küçükte olsa dikkat çekmek amacıyla bir araya geldik. İnsan yaşamına olumlu etki edecek her ne varsa Mezitli Belediyesi olarak orada olmak istiyoruz. Pandemi sürecinde de bunu daha iyi şekilde gördük. Umarım bu pandeminin oluşturduğu alışkanlık kalıcı ve sürdürücü olur. Bizim özellikle temizlik konusunda ders çıkarmamız gerekiyor. Eğer tedbir alırsak, temiz olursak birçok hastalığı önleyebiliriz” diye konuştu.

Duvarın boyanmasının ardından farkındalık oluşturma adına Mezitli Belediyesi'nin üstü açık otobüsleriyle şehir turu da gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte, çocukların sevgi gösterilerine Mezitlililer alkışlarla karşılık verdi. Şehir turunda çocuklara, Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesi ve gönüllü serası gezdirilerek, misafir edildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mezitli, çocuk, felci, farkındalık, duvar, boya,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA